Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Rossi: «Δεν καταλαβαίνουμε ακόμα πώς λειτουργεί η GP11.1»

Επισήμανε ότι χρειάζεται δουλειά ακόμα

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ρωμαίοι είχαν τον θεό Ιανό στο λατρευτικό «σύστημά» τους, έναν θεό που απεικονίζονταν με δύο πρόσωπα (Janus Bifrons). Χωρίς να θέλουμε να είμαστε υπερφίαλοι, θα λέγαμε ότι κάπως έτσι ήταν και ο Valentino Rossi σε αυτόν αγώνα, έδειξε δύο «πρόσωπα».

Στις δοκιμές έμοιαζε σαν να προσπαθεί πολύ και να μην τα καταφέρνει και στον αγώνα τα πήγε καλύτερα από ό,τι περίμεναν πολλοί. Τερμάτισε τέταρτος, βεβαίως επωφελούμενος την πτώση των Lorenzo και Simoncelli. Ωστόσο αν αυτοί δεν είχαν αυτό το ατύχημα πιθανότατα θα ήταν έκτος.

Όμως ακόμα κι έτσι (δηλαδή 4ος), η διαφορά του από τον Spies ήταν 30’’, δηλαδή περίπου 1.5 δευτερόλεπτα στον γύρο. Ο Valentino μίλησε στους δημοσιογράφους έπειτα από το τερματισμό και είπε σχετικά:

«Είμαστε πολύ αργοί ακόμα. Δεν έχουμε βρει τον τρόπο να καταλάβουμε πως λειτουργεί η μοτοσυκλέτα. Χάσαμε πολύ χρόνο για να βρούμε τις σωστές ρυθμίσεις, η ομάδα μου δεν έχει ακόμα την εμπειρία που χρειάζεται και έτσι χάνουμε χρόνο. Εκεί που οι άλλοι κάνουν μία αλλαγή, στην Ducati πρέπει να κάνουμε τρεις. Οι Ιάπωνες είναι πολύ μπροστά από εμάς.»

Ο Rossi παραδέχτηκε ότι ακόμα μοιάζουν σαν να είναι στο σκοτάδι αναφορικά με την GP11.1. Όπως είπε:

«Σήμερα το πρωί, στο ζέσταμα, βρήκαμε δύο ρυθμίσεις αλλά έβρεχε και δεν μπορούσαμε να τις δοκιμάσουμε πολύ. Αν μπορούσα να οδηγήσω την μοτοσυκλέτα με αυτές στις χτεσινές δοκιμές θα είχαμε λύσει κάποια προβλήματα που προέκυψαν στον αγώνα και σίγουρα θα είχαμε εκκινήσει σε αυτόν από τη δεύτερη σειρά της αφετηρίας. Έτσι οι αντίπαλοί μας θα ήταν πιο κοντά μας και εγώ θα είχα ευκολότερο έργο οδηγώντας την μοτοσυκλέτα.

Όταν έχεις συνηθίσει να κερδίζεις και βλέπεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο, υποφέρεις. Τότε, δύο πράγματα μπορείς να κάνεις. Ή να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο ή να υπαναχωρήσεις και να περιμένεις. Επέλεξα να κάνω το πρώτο και πιστεύω ότι και η ομάδα κάνει το ίδιο.

Δεν μετανιώνω που γι’ αυτό το εγχείρημα επέλεξα να έχω πλάι μου αυτούς τους μηχανικούς. Βεβαίως υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Δεν έχουν εξοικειωθεί πλήρως με την Ducati αλλά το πρόβλημα λύνεται καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην ομάδα που μπορούν να μας βοηθήσουν.»

Αναφορικά με το Grand Prix στο Mugello, ο Rossi τόνισε με κάποιο νόημα: «Είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτόν τον αγώνα. Έχουμε κάνει δοκιμές εκεί με την GP12 και τα πήγαμε καλά.»
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7789

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου