Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το χειρουργίο του Dovi

Ο Andrea Dovizioso χειρουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον Δρ. Giuseppe Porcellini. Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου μια και μισή ώρα, χωρίς να ανακοινωθεί κάποιο πρόβλημα. “Βάλαμε μια πλάκα και 8 βίδες και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι”, είπε ο Δρ. Porcellini. Τώρα ξεκινάει η φάση της αποθεραπείας και ο στόχος είναι να καταφέρει ο Dovizioso να ανεβεί στην σέλα στις 31 Ιανουαρίου στο τεστ της Sepang.

“Ένα τέτοιο σπάσιμο σε νορμάλ καταστάσεις χρειάζεται 60 μέρες για πλήρη αποθεραπεία και το ότι θα προσπαθήσουμε να σιγουρέψουμε την μηχανική κίνηση του Andrea στο 1/3 του χρόνου, είναι σίγουρα ένα ρίσκο”, συμπλήρωσε ο γιατρός.

Η δουλειά με τον φυσιοθεραπευτή του Fabrizio Borra (είναι ο φυσιοθεραπευτής και του οδηγού της Ferrari Fernado Alonso), θα ξεκινήσει σε τρεις ή τέσσερις μέρες.

“Με τον Borra προχωράμε στο να ετοιμάσουμε ένα πρόγραμμα αποθεραπείας, ώστε να καταλάβουμε αν ο Andrea μπορεί να γυρίσει πάνω στη σέλα στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά πρέπει να περιμένουμε περίπου 15 μέρες, όταν θα βγάλουμε τις βίδες και τότε θα μπορούμε να πούμε αν μπορεί να οδηγήσει”, κατέληξε ο Δρ. Porcellini.

Από την πλευρά του ο Andrea Dovizioso έγραψε στο twitter:

“Είμαι σαν καινούργιος, μετά 1 ώρα χειρουργείο!”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου