Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο Rossi με νέα μοτοσυκλέτα και κιβώτιο στο Assen

Συνεχίζεται η εξέλιξη της GP11
Στην Ducati δεν σταμάτησαν την εξέλιξη της Desmosedici GP11 και έτσι στην Ολλανδία ο Valentino Rossi θα οδηγήσει την βελτιωμένη μοτοσυκλέτα. Η κωδική ονομασία της είναι «GP11.1» και διαθέτει νέο πλαίσιο και νέο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο ονομάζεται «DST – Ducati Seamless Transmission» (ουσιαστικά είναι ένα κιβώτιο «συνεχούς ροπής»).

Η εξέλιξη της GP11.1 άρχισε έπειτα από τις δοκιμές που έκανε η Ιταλική ομάδα στην Sepang και δημιουργήθηκε μετά από τις πρώτες δοκιμές που έγιναν με την GP12 στη Χερέθ, όπου οι αναβάτες ενέκριναν το πλαίσιο αυτής (GP12).

Ας δούμε τι δήλωσαν στην Ducati ενόψει του αγώνα στο Assen.

Valentino Rossi:

«Αυτή η πίστα είναι από τις αγαπημένες μου και μία από αυτές που είχα καλά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την καλή αίσθηση που έχουμε σε αυτή επειδή την Πέμπτη το πρωί θα έχουμε κάποιες νέες βελτιώσεις στην μοτοσυκλέτα, οι οποίες υπόσχονται πολλά.

Ο Filippo (Preziosi) και όλα τα μέλη της ομάδας δουλέψαμε σκληρά για να εξελίξουμε την μοτοσυκλέτα. Έχουμε να κάνουμε δοκιμές με τα 800cc από το Εστορίλ και έτσι θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε τα Σαββατοκύριακα των αγώνων. Ξέρουμε ότι έχουμε λίγο διαθέσιμο χρόνο, συνεπώς θα επικεντρωθούμε στο να κάνουμε βασικές ρυθμίσεις στα νέα μηχανικά μέρη και να βρούμε ένα σωστό στήσιμο για τον αγώνα.

Είναι δύσκολο και ξέρουμε ότι χρειάζεται χρόνος για να κάνουμε αποδοτικό το “πακέτο”, όμως είμαστε ικανοποιημένοι από την δουλειά που έγινε ως τώρα.»

Ο Nicky Hayden, ο οποίος αναμένεται να οδηγήσει την GP11.1 στη Laguna Seca, δήλωσε:

«Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στο Mugello όπου έκανα δοκιμές και δημόσιες σχέσεις. Το Assen είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας και έχω ευχάριστες αναμνήσεις από εκεί στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και μία νίκη. Είναι μία ωραία πίστα με μεγάλη ιστορία και παράδοση. Βεβαίως, άλλαξε με τα χρόνια αλλά μου αρέσει το νέο τμήμα της.

Βελτιώσαμε το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας και τώρα κάνουμε ένα ακόμα βήμα με το νέο πλαίσιο. Είναι σαφές ότι δουλεύουμε σκληρά και ανυπομονώ να οδηγήσω την GP11.1.»

Τέλος, ο Filippo Preziosi δήλωσε:

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την GP11.1, η οποία έχει κινητήρα 800cc και πλαίσιο από την GP12 για να επιταχύνουμε την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας για την επόμενη χρονιά αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία στους αναβάτες μας να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Ο Valentino δεν έχει οδηγήσει την GP11.1 ως τώρα και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί κάποιους αγώνες μέχρι να την συνηθίσει. Αντιθέτως, το νέο κιβώτιο θεωρούμε ότι θα είναι μια άμεση βελτίωση. Θα συνεχίσουμε την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας τόσο φέτος όσο και του χρόνου.»
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7697

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου