Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

O Rossi θετικός στο τεστ της GP12 στο Mugello

Συμπλήρωσε 60 γύρους
Σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημά του, όταν έσπασε το πόδι του ο Valentino Rossi ξαναγύρισε στο Mugello, για να δοκιμάσει τη νέα Ducati GP12. Οι συνθήκες ήταν καλές με ήλιο και ζέστη και ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε 60 γύρους, μπροστά στον τεχνικό διευθυντή της Ιταλικής φίρμας, τον Filippo Preziosi, που ήδη τις δύο προηγούμενες μέρες είχε δουλέψει με τους Franco Battaini και Vittoriano Guareschi.

Για τον Rossi ήταν το 2ο τεστ με την GP12 και είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις αλλαγές που έγιναν στην μοτοσυκλέτα, μετά τις δικές του παρατηρήσεις από την πρώτη φορά στην Jerez. Με την ευκαιρία είδε από πρώτο χέρι τη νέα άσφαλτο της πίστας που θεωρητικά είναι ό,τι καλύτερο είχε η πίστα αυτή μέχρι τώρα.

«Είμαι ευχαριστημένος, γιατί ήταν ένα θετικό τεστ. Μου άρεσε πολύ η νέα άσφαλτος. Η επιφάνεια είναι ομαλή, οι τρύπες που τις ήξερα πολύ καλά έχουν εξαφανιστεί και η πρόσφυση είναι φανταστική. Είμαι χαρούμενος που γύρισα πίσω εδώ για δοκιμές, μετά τον τραυματισμό μου πέρυσι, γιατί ήταν ένα ωραίο συναίσθημα και μια καλή μέρα.

Ξεκινήσαμε στις 11 και κάναμε 60 γύρους – πολλά χιλιόμετρα, χωρίς κανένα πρόβλημα, είτε σε φυσική κατάσταση , είτε με την GP12. Δοκιμάσαμε όλα όσα είχε προγραμματίσει ο Filippo και είμαστε ικανοποιημένοι γιατί, αν και ακόμη βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια, πηγαίνουμε προς την σωστή κατεύθυνση», είπε ο Rossi.

H Ducati δεν έδωσε στην δημοσιότητα τους χρόνους, αλλά η αισιοδοξία του Filippo Preziosi μας κάνει να πιστεύουμε ότι η GP12 είναι στο σωστό δρόμο.

«Συμπληρώσαμε την 2η μέρα των τεστ της GP12 με τον Vale και πρέπει να πω ότι έχω μια περίεργη αίσθηση, αλλά επίσης μια καλή αίσθηση, το να είμαι εδώ στο Mugello με τον Valentino, σε μια πίστα που υπήρξαμε αντίπαλοι τόσες πολλές φορές στο παρελθόν. Δουλέψαμε πάνω στα ηλεκτρονικά και σε διαφορετικής υφής άλλες βελτιώσεις στην μοτοσυκλέτα της επόμενης χρονιάς, μερικές από τις οποίες έγιναν ακολουθώντας τις επιθυμίες που ο Vale και ο Nicky μας έδωσαν στο πρώτο τεστ, ένα μήνα νωρίτερα, στην Jerez.

Ήταν ένα χρήσιμο και θετικό τεστ που θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την εξέλιξη της GP12, που θα έχει κάποιες νέες λεπτομέρειες που θα έλθουν σύντομα. Το να δουλεύεις με τον Valentino είναι πάντα πολύ ωραίο από την τεχνική πλευρά και ήμασταν τυχεροί με τον καιρό, αφού είχαμε τέλειες συνθήκες. Ο Vale επίσης πραγματικά εκτίμησε τη νέα άσφαλτο: πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στα παιδιά του Mugello, γιατί έκαναν πραγματικά μια σπουδαία δουλειά», είπε με τη σειρά του ο Preziosi.

Ο Ιταλός «πατέρας» της Desmosedici ξέρει καλά το παιδί του και είναι γενικά ένας αισιόδοξος άνθρωπος, οπότε ο ενθουσιασμός του για το στάδιο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή με τη νέα μοτοσυκλέτα των 1000cc είναι ενδεικτικός του θετικού κλίματος που επικρατεί στην Ducati, εν όψει της νέας χρονιάς.

Όμως ας έχουμε πάντα κατά νου, ότι όταν αλλάζουν οι κανονισμοί, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το επίπεδο των αντιπάλων. Ο Preziosi θυμάται πολύ καλά ότι το 2007 τους έπιασε όλους στον ύπνο με την φανταστική GP7, τη στιγμή που όλοι στις δικές τους δοκιμές είχαν κάνει καλύτερους χρόνους από ότι με τα χιλιάρια του 2006.

Σίγουρα ελπίζει ότι και τώρα μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο, όμως τώρα και ο ανταγωνισμός βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7399

1 σχόλιο:

  1. Woω, thiѕ ρaгagraph iѕ fаstidіouѕ, mу yоungeг sister is analyzing theѕe kinds of things, theгeforе
    I аm going tο conѵey hег.

    Feel freе to vіsit my site :: bügеleіsеn []

    ΑπάντησηΔιαγραφή