Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Nίκη της BMW Motorrad France 99 στην Albacete

Στον οκτάωρο αγώνα αντοχής

Οι Erwan Nigon και Sebastien Gimbert, οι αναβάτες της BMW Motorrad France 99, κέρδισαν με πειστικό τρόπο τον οκτάωρο αγώνα αντοχής της Albacete, τον δεύτερο που διεξήχθη φέτος στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής.


Η εκκίνηση δίνεται με τον κλασικό τρόπο του Le Mans – οι οδηγοί τρέχουν προς τις μοτοσυκλέτες – και ο Nigon (ο οποίος βρισκόταν στην δεύτερη θέση της εκκίνησης) ήταν ο ταχύτερος.

Μαζί με τον συναθλητή του, τον Gimbert, ήταν σταθερά ταχείς με την S1000RR και δημιούργησαν μια σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους, η οποία στα μέσα του αγώνα είχε φτάσει τα 44 δευτερόλεπτα. Στον τερματισμό, αυτή είχε μειωθεί ελεγχόμενα στα 31 δευτερόλεπτα. Οι δύο αναβάτες της BMW Motorrad France 99 δήλωσαν έπειτα από την νίκη τους:



Erwan Nigon:

«Ο αγώνας ήταν εκπληκτικός! Ξέραμε από την αρχή ότι θα χρειαζόταν να κάνουμε ένα επιπλέον πιτ στοπ για ανεφοδιασμό, συγκριτικά με τις άλλες ομάδες, γι’ αυτό και πιέσαμε από την αρχή για να δημιουργούμε μια διαφορά τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα ανά ώρα, από τον δεύτερο. Έκανα μια καλή εκκίνηση και μπόρεσα να έχω ένα καλό προβάδισμα πριν αναλάβει ο Sebastien.

Και οι δύο οδηγήσαμε γρήγορα και μιάμιση ώρα πριν τον τερματισμό ξέραμε ότι δεν θα χάναμε. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα που πήραμε την πρώτη νίκη για την BMW και την Michelin».



Sebastien Gimbert:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα, την BMW και την Michelin, επειδή στο Albacete καταφέραμε να κερδίσουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής έπειτα από ενάμιση χρόνο σκληρής δουλειάς. Ήδη από τον αγώνα του Le Mans ξέραμε ότι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο και ότι θα γινόμασταν καλύτεροι. Κάναμε καλή δουλειά μαζί με τον Erwan και ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα στη Suzuka όπου ελπίζω να τα πάμε εξίσου καλά».


Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη νίκη της BMW σε Αγώνα Αντοχής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αφού η ομάδα πέρυσι βρέθηκε δύο φορές κοντά σε μια νίκη, αλλά πτώσεις ή άλλα τεχνικά προβλήματα δεν της επέτρεψαν να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Επίσης καμία άλλη ομάδα που χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτες του Γερμανικού εργοστασίου δεν έφτασε σε τέτοιο επίπεδο επιτυχιών.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7350

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου