Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Οι πρώην Παγκόσμιοι Πρωταθλητές μιλούν για τη σύγκρουση Pedrosa – Simoncelli

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Dani έπρεπε να το αποφύγει
Ήδη πολλά έχουν γραφτεί – όπως είχαμε προβλέψει – για την περίφημη πια σύγκρουση

του Le Mans μεταξύ Marco Simoncelli και Dani Pedrosa και σίγουρα αναμένεται συνέχεια στην Βαρκελώνη σε 9 μέρες, αφού εκεί είναι το «σπίτι» του Dani και οι οπαδοί του ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή για τον Marco.

Ο συνάδελφος αμερικανός δημοσιογράφος Denis Noyes, που είναι πρώην αγωνιζόμενος και πατέρας του Kenny που αγωνίζεται στην Moto2, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους θρύλους των 500cc και πρώην Παγκόσμιους Πρωταθλητές Kenny Roberts, Wayne Rainey, Kevin Schwantz, Kenny Roberts Junior και Wayne Gardner, που όλοι φαίνεται ότι συμφωνούν ότι ο Dani θα ήταν σε καλύτερη θέση αν δεν σήκωνε την μοτοσυκλέτα του την κρίσιμη στιγμή.
Όλοι από αυτούς είδαν τον αγώνα στην τηλεόραση και μετά είδαν τα διάφορα στιγμιότυπα από τις διαφορετικές κάμερες που κάλυψαν το γεγονός.

Ο γνωστός μας και στην Ελλάδα Kevin πιστεύει ότι ο Ισπανός θα έστριβε, αν το προσπαθούσε και ο Kenny Sr. και ο Wayne Rainey συμφωνούν ότι ο Dani έπρεπε να προσπαθήσει να κρατήσει τη γραμμή του, έστω και αν αυτό είχε το ρίσκο να πέσουν και οι δύο οδηγοί.
Από τη μεριά του ο Roberts Jr. θυμήθηκε μια παρόμοια κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο ίδιος με τον Alex Barros, όπου ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στην θέση του Simoncelli και κατέληξε στην αμμοπαγίδα όταν ο Αμερικανός κράτησε τη γραμμή του.
Μόνο ο Αυστραλός Gardner πιστεύει ότι ο Simoncelli δεν άφησε άλλη επιλογή στον Pedrosa.

Ο Noyes μίλησε και με την διεύθυνση του αγώνα και ο Paul Butler της FIM είπε:

«Αν ξέρεις ότι έχεις έναν οδηγό στην εσωτερική, τότε πρέπει να του αφήσεις χώρο, κάτι που καθαρά δεν έκανε ο Marco».

Ο Wayne Rainey πρόσθεσε:

«Μου φάνηκε ότι ο Simoncelli ήταν γρηγορότερος από τον Dani και έπρεπε να περιμένει να κάνει ένα καλύτερο προσπέρασμα».

Εμείς εδώ σχολιάζουμε ότι αφού ο πιο έμπειρος Pedrosa είδε ότι ο Simoncelli είναι γρηγορότερος δεν έπρεπε να πιέσει για να αντισταθεί στο σημείο αυτό του αγώνα, αλλά να τον ακολουθήσει, αφού έτσι είχαν ελπίδες να πιάσουν και τον Stoner που ήταν μπροστά. Αν αργότερα ήταν και πάλι δυνατός στον αγώνα μπορούσε να ξαναπεράσει μπροστά.

«Ήταν ένα σκληρό προσπέρασμα, αλλά πρέπει να πω ότι για μένα αυτό είναι οι αγώνες», είπε ο Schwantz, εκφράζοντας την άποψη και της μεγάλης πλειοψηφίας των θεατών που θέλουν τους αγώνες με προσπεράσματα και όχι τακτικές. Σίγουρα ένας τραυματισμός δεν είναι ότι καλύτερο και δεν είναι θέμα πλειοψηφίας το αν θέλουμε θέαμα στους αγώνες, αλλά αυτά γίνονται μέσα στην πίστα, όπως άλλωστε έγινε και λίγο νωρίτερα στον συγκεκριμένο αγώνα, όταν ο Lorenzo έκανε ένα θεαματικό και θαρραλέο προσπέρασμα στον Dovizioso.

«Ήταν Αγώνας και σίγουρα ο Dani, αν είχε παρελθόν από dirt track, θα ήξερε ότι δεν πρέπει να σηκώσει την μοτοσυκλέτα», είπε χαρακτηριστικά ο Kenny junior που συμπλήρωσε: «Καταστάσεις σαν αυτή που βρέθηκε ο Dani συμβαίνουν στους Αγώνες. Αυτό που έγινε με τον Dani είναι αυτό που λέμε «target fixation». Είδε τον Simoncelli να τον περνάει και μετά του επιτέθηκε».

Ο Gardner από τη μεριά του σχολίασε:
«Ο Simoncelli απλά πέρασε από εξωτερική τον Dani και έκλεισε την πόρτα. Ένα τέτοιο πέρασμα είναι ΟΚ, αρκεί να αφήσεις πολύ χώρο στον άλλο οδηγό. Ο Marco θα μπορούσε να αφήσει στον Dani περισσότερο χώρο, που θα τους επέτρεπε και τους δύο να περάσουν τη στροφή με ασφάλεια».

Πάντως ανεξάρτητα από το τι συμπέρασμα βγάζει ο καθένας από τις δηλώσεις όλων αυτών, σε ένα πράγμα συμφωνεί η τεράστια πλειοψηφία του paddock, με εξαίρεση ίσως μόνο τον Alberto Puig, τον μάνατζερ του Pedrosa: Η τιμωρία του Simoncelli με διέλευση από τα πιτς ήταν άδικη.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7374

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου