Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Crutchlow: «Είναι μεγάλο το άλμα στα MotoGP»

Παραδέχτηκε ότι η αλλαγή ήταν σημαντική
Ο Cal Crutchlow, σε συνέντευξή του στον Βρετανικό Τύπο, παραδέχτηκε πως αρχικά είχε υποτιμήσει τη σοβαρότητα τις κίνησης να πάει από το WSBK στο MotoGP. Ο αναβάτης της Yamaha Tech 3 είχε εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της ομάδας με την επίδοσή του και γι’ αυτό τον επέλεξαν για τη μεγάλη κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.
Η ως τώρα επίδοσή του σε αυτή δικαιώνει τις προσδοκίες τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας, ωστόσο ο Βρετανός αναβάτης παραδέχτηκε ότι η μετάβαση δεν ήταν εύκολη. Όπως είπε:
«Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλο είναι το άλμα από το WSBK στο MotoGP. Ο James (Toseland) προσπάθησε να μου εξηγήσει πόσο μεγάλη είναι η διαφορά αλλά τότε του είπα: “μην ανησυχείς, θα συνηθίσω”. Τώρα, εγώ είμαι αυτός που προσπαθεί να εξηγήσει τη διαφορά σε άλλους. Δεν μπορείς να πεις πόσο μεγάλη είναι, οι αναβάτες του MotoGP είναι οι ταχύτεροι στον κόσμο!

Ακόμα και έπειτα από τόσους μήνες δεν αισθάνομαι άνετα στην μοτοσυκλέτα, όμως θα τα καταφέρω. Μόνο τον Ben Spies ξέρω (ο οποίος επίσης ήρθε από τα superbike) που τα έχει πάει καλά και του αξίζουν συγχαρητήρια.
Και οι δύο κάναμε μια μεγάλη αλλαγή και όλα έχουν πάει καλά ως τώρα. Έχουμε τερματίσει στην όγδοη θέση και ανταγωνιζόμαστε με εργοστασιακούς οδηγούς, όμως πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο».

Ο Crutchlow αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν γνωρίζει καθόλου κάποιες από τις πίστες του Πρωταθλήματος και επεσήμανε:
«Είναι άσχημο να πηγαίνεις σε μια πίστα που δεν την γνωρίζεις. Την πρώτη ημέρα προσπαθείς να τη μάθεις και τη δεύτερη να βρεις το σωστό στήσιμο της μοτοσυκλέτας. Όμως αν βρέχει, για παράδειγμα, αλλάζουν τα δεδομένα και είναι δύσκολο.
Στις δοκιμές που κάναμε στο Εστορίλ ήμουν τέταρτος επειδή είχα το χρόνο να μάθω την πίστα. Πάντως, χαίρομαι τη διαδικασία και αν συνεχίσω την προσπάθεια και μάθω καλύτερα, σύντομα θα είμαι σε θέση να τερματίζω στην πρώτη εξάδα».
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7337

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου