Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Edwards: «Ήταν λάθος η προσπέραση του Simoncelli»

Αναφέρθηκε στο συμβάν του Le Mans
Ο Colin Edwards εξέφρασε κι αυτός την άποψή του για τον τρόπο που οδηγεί ο Marco Simoncelli και για το συμβάν στην Γαλλική πίστα όπου είχε ως αποτέλεσμα να πέσει, να τραυματιστεί και να εγχειριστεί στη δεξιά κλείδα του ο Dani Pedrosa.

Σε δηλώσεις του στον Βρετανικό Τύπο ο Edwards τόνισε για
τον Simoncelli:
«Δεν μπορείς να κάνεις μια τέτοια κίνηση. Εάν ξέρεις ότι κάποιος έχει πάρει την εσωτερική και είναι πολύ κοντά σου, δεν κλείνεις την τροχιά σου για να στρίψεις επειδή θα χτυπήσετε. Είμαι αρκετά έξυπνος για να αποφεύγω να φέρνω τον εαυτό μου σε τέτοιες καταστάσεις και να με ρίξει κάτω κάποιος άλλος οδηγός. Γενικά, αν προσπαθείς να προσπεράσεις κάποιον από την εξωτερική είναι πιθανόν ότι θα ακουμπήσετε».

Αναφορικά με την ποινή διέλευσης από τα πιτς που επιβλήθηκε στον Simoncelli, o Edwards συμφώνησε με τον Valentino Rossi, ο οποίος υποστήριξε ότι το γενικότερο επιθετικό στυλ οδήγησης του Simoncelli μάλλον συνέβαλε στη λήψη αυτής της απόφασης, και κατέληξε λέγοντας:
«Δεν νομίζω ότι έχω ξαναδεί να επιβάλλεται ποινή διέλευσης από τα πιτς για επιθετική οδήγηση. Μάλλον, στη συγκεκριμένη περίπτωση η φήμη του προηγήθηκε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Marco και αισθάνομαι πολύ άνετα με αυτόν στην πίστα. Δεν τον εχθρεύομαι αλλά έκανε λάθος».
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7358

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου