Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Rossi: Δεν γυρνάμε πίσω, δουλεύουμε και για το 2012!

Δεν το βάζει κάτω ο «γιατρός»

Ο Valentino Rossi με την Ducati του πήρε την 12η θέση με χρόνο 1:23.533, αλλά και με μια πτώση με πάνω από 200χαω το πρωί και ένα μηχανικό πρόβλημα το απόγευμα!

«Η πρωινή πτώση μου κόστισε μια τρύπα στο δεξί μου βραχίονα που μοιάζει με μάθημα ανατομίας, αφού μπορείς να δεις μέσα μέχρι τον μυ. Αλλά επίσης κτύπησα και στον ώμο μου, τον δεξί, αυτόν που έχει χειρουργηθεί και με πονάει λίγο. Δεν είναι τίποτε κακό και στην πραγματικότητα δεν με επηρέαζε πολύ σήμερα. Ελπίζουμε αυτό να είναι έτσι και αύριο, ειδικά ο ώμος.


Χάσαμε λίγο χρόνο για δουλειά με το setup της μοτοσυκλέτας, επίσης επειδή έμεινα στις δεύτερες δοκιμές. Δεν ήταν ένα τεχνικό πρόβλημα, αλλά ένα μικρό κομμάτι σκόνης που είχε κολλήσει εκεί από το πρωινό πέσιμο, που δημιούργησε το προληπτικό σβήσιμο του κινητήρα.

Νομίζω ότι αύριο θα μπορούμε να βελτιωθούμε, γιατί δουλεύουμε σε κάποιες ρυθμίσεις ανάμεσα σε αυτές του Mugello και τις στάνταρ και πιστεύουμε ότι θα είναι καλές για αυτήν την πίστα.

Προς το παρόν χάνουμε πολύ χρόνο σε μερικά κομμάτια της πίστας, γιατί αν και το πίσω μέρος της GP11.1 είναι πολύ περισσότερο σταθερό στην επιτάχυνση, το οποίο είναι σημαντικό, ακόμη δεν έχουμε βρει την ισορροπία με το μπροστινό. Αν καταφέρουμε να βρούμε έναν συμβιβασμό, θα μπορώ να πάω πολύ καλύτερα», είπε ο Rossi.

Βέβαια αναφέρθηκε και στα λάστιχα:

«Το πίσω πάει καλά, πολύ καλύτερα από το περσινό – η μαλακή γόμα στη δεξιά πλευρά μας επιτρέπει να είμαστε γρήγοροι, αλλά το μπροστινό δεν ανεβάζει θερμοκρασία και αυτό είναι πρόβλημα».

Η μέτρηση της θερμοκρασίας του λάστιχου του Valentino τη στιγμή της πτώσης έδειξε μόνο 45ο Κελσίου.

«Κάτω από τους 25ο Κελσίου εξωτερική θερμοκρασία, αυτά τα λάστιχα είναι προβληματικά, αλλά τώρα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι άλλο. Θα το συζητήσουμε περισσότερο στην Επιτροπή Ασφαλείας», συμπλήρωσε ο Rossi.

Αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της νέας GP11.1:

«Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε την ιδανική κατανομή βάρους και τα στοιχεία της τηλεμετρίας έδειξαν ότι το πρόβλημα είναι πάντα το μπροστινό που δεν μ’ αφήνει να μπω στην στροφή γρήγορα και να φρενάρω δυνατά».

Για το γεγονός ότι οι Hayden, De Puniet και Abraham είναι μπροστά του σε χρόνους είπε:

«Είναι και θέμα εμπειρίας, αφού η GP11.1 είναι ένα νέο πρότζεκτ και μας λείπουν πληροφορίες, που οι άλλοι έχουν, αλλά δεν έχω καμία πρόθεση να γυρίσω πίσω, δουλεύουμε και για την επόμενη χρονιά», είναι μια σημαντική δήλωση που δείχνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα και τον εαυτό του, ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί η λύση και θα μπορεί να είναι και πάλι ανταγωνιστικός για τη νίκη.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=8021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου