Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

To χρονικό της τελετής ταφής του Marco

Από τις 12 το μεσημέρι η μικρή πόλη Coriano, στους λόφους λίγο πιο πάνω από το Rimini στο ύψος του Riccione, άρχισε να γεμίζει από χιλιάδες φίλους και οπαδούς του Marco Simoncelli. Στο κέντρο από το δημοτικό θέατρο – όπου είχε εκτεθεί η σωρός μέχρι το προηγούμενο βράδυ της Τετάρτης – μέχρι επάνω στην εκκλησία υπήρχαν εκατοντάδες φωτογραφίες, σημειώματα, αφιερώματα, φυσικά λουλούδια και παντού το νούμερο 58.

Οι άνθρωποι της ομάδας Gresini ήταν εκεί, μαζί με τους Ιταλούς δημοσιογράφους, αφού εκτός από τα τρία τηλεοπτικά κανάλια που κάλυπταν “ζωντανά” την τελετή, υπήρχε και απευθείας κάλυψη στο διαδίκτυο. Οι επικεφαλής της ομάδας της Yamaha ήταν ήδη εκεί, σε λίγο έφτασε ο Πρόεδρος της Ducati και η ομάδα του MotoGP, η Honda έδωσε το παρόν βέβαια, το Piaggio group είχε κορυφαίους εκπροσώπους και άρχισαν να φτάνουν και οι οδηγοί.

Διακρίναμε τους: Valentino Rossi, Loris Capirossi, Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo, Toni Elias, Hiroshi Aoyama, Marco Melandri, Randy de Puniet, Mattia Pasini, Simone Corsi, Raffaele De Rosa, Andrea Iannone, Manuel Poggiali, Michele Pirro, Alex de Angelis, Tony Cairoli, Sete Gibernau, ενώ από τα κορφαία στελέχη και επώνυμους οι: Lucio Cecchinello, Filippo Preziosi, Claudio Domenicali, Giacomo Agostini, Livio Suppo, Shuhei Nakamoto, Franco Uncini, Vittoriano Guareschi, Gianfranco Guareschi, Mauro Sanchini, Giacomo Agostini, αργότερα ήρθε ο Πρόεδρος της FIM Vito Ippolito, όπως και της Dorna ο CEO, ο Carmelo Ezpeleta.

Ο Dr. Claudio Costa είχε ιδιαίτερο ρόλο, ενώ ο Ολυμπιονίκης σκιέρ Alberto Tomba ήταν εκεί, κοντά στην Υπουργό των Σπορ Giorgia Meloni, μαζί με τις τοπικές αρχές. Δίπλα στο χώρο που θα ερχόταν το φέρετρο, είχαν παραταχθεί οι δύο αγαπημένες του μοτοσυκλέτες: η Aprilia 250cc του 2008, με την οποία πήρε τον Τίτλο και η φετινή του Honda RC212V, στην οποία ήταν τοποθετημένο το κράνος του.

Στις δύο το μεσημέρι οι προσκεκλημένοι της οικογένειας μπήκαν στην μικρής σχετικά χωρητικότητας εκκλησία.

Στις δύο και είκοσι περίπου έκανε την εμφάνισή της η οικογένεια. Πρώτος ο πατέρας Paolo, η μητέρα Rosella ακολουθούσε, ενώ η αδελφή του Martina κρατούσε από το χέρι την φίλη του Marco Kate Fretti.

Στις τρεις ακριβώς το φέρετρο είχε πάρει τη θέση του, αφού προηγουμένως είχε ανεβεί ανάμεσα από το πλήθος, τα σκαλιά που φτάνουν στην εκκλησία.

Ο Επίσκοπος του Rimini Francesco Lambiasi πρωτοστάτησε στην τελετή και στην ομιλία του κατέληξε:

“Ο Marco θα μάθει στους αγγέλους σούζα!”

Στο τέλος της θρησκευτικής τελετής το φέρετρο βγήκε έξω από την εκκλησία και πίσω ο Valentino Rossi έφερε σπρώχνοντας την Honda και ο Mattia Pasini την Aprilia.

Τα μεγάφωνα έπαιξαν το αγαπημένο του τραγούδι το “Siamo Solo Noi” (Είμαστε μόνο εμείς) του Vasco Rossi.

Ο γνωστός και πάντα ποιητικός Dr. Claudio Costa είπε με δάκρυα στα μάτια:

“Σήμερα το βράδυ θα επιστρέψει στο σπίτι με την οικογένειά του και με κάθε έναν από εσάς, θα γίνει ένας από σας στην καρδιά σας. Εδώ σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη του Marco Somincelli, επί του θανάτου”.

H φίλη του Kate πήρε το μικρόφωνο και είπε:

“Ήταν τέλειος και οι άνθρωποι που είναι τέλειοι δεν μπορούν να ζήσουν ανάμεσα στους θνητούς”, καταχειροκροτούμενη από το πλήθος.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη μεταφορά της σωρού στην τελευταία της κατοικία. Περιττό να τονίσουμε την συγκίνηση που υπήρχε στην διάρκεια της τελετής, αλλά και την ανάταση όλων καθώς ήταν έντονη η παρουσία του Μάρκο που από ψηλά χαιρόταν την "γιορταστική" ατμόσφαιρα και το χειροκρότημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου