Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Rossi: “O Marco και ο Ben οι στόχοι μου”

Ο Valentino Rossi αισθάνεται και πάλι θετικά ως προς την οδήγηση της Desmosedici. Με μικρά βήματα η Ducati βρίσκει το δρόμο προς μια καλύτερη αίσθηση του μπροστινού.

“Σήμερα ήταν μια αρκετά καλή μέρα, είχαμε δύο καλές περιόδους δοκιμών και ήμασταν συνέχεια σε καλή θέση. Ατυχώς ο Simoncelli μου έκλεψε την 6η θέση, τη στιγμή που η σειρά ήταν ο στόχος μας”, είπε ο Rossi.

“Μπορούσα να οδηγήσω την μοτοσυκλέτα λίγο καλύτερα, γύρο με τον γύρο και το πρωί βελτιώσαμε και πάλι τις ρυθμίσεις, πράγμα που μου επέτρεψε να πάω γρηγορότερα. Αυτό το οποίο δεν με ικανοποιεί είναι η διαφορά από τους προτωπόρους. Ήταν πραγματικά πολύ γρήγοροι και η διαφορά μας είναι σημαντική".

Έπειτα ο Valentino αναφέρθηκε στην κατανομή βάρους της Desmosedici:

“Σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες, εδώ στο Motegi αλλάξαμε την ισορροπία της μοτοσυκλέτας και τώρα μπορώ να την οδηγώ πιο φυσικά, αν και ακόμη δεν είναι όπως μου αρέσει. Πέρα από αυτό ξεκαθαρίσαμε τις ιδέες μας ως προς την καλύτερη δυνατή θέση οδήγησης και τώρα μπορούμε να να προσπαθήσουμε να βρούμε άλλους τρόπους. Έχουμε καλύτερη πρόσφυση τώρα και μπορώ να ανοίξω το γκάζι νωρίτερα. Ο στόχος ήταν να πάμε σε χρόνους στο 1’46.5, και τελικά το καταφέραμε, έτσι θα πω ότι δουλέψαμε καλά”.

Αναφέρθηκε βέβαια και στους χρόνους με τα λάστιχα αγώνα:

“Καταφέραμε να βελτιώσουμε τους χρόνους μας με τα μαλακά λάστιχα, αλλά όχι όσο οι άλλοι. Όμως ο ρυθμός μας με τα λάστιχα αγώνα δεν είναι κακός. Δεν ήμαστε τόσο μακριά από τους Marco και Ben και πιστεύω ότι μπορούμε να κρατήσουμε ένα ρυθμό γύρω στο 1’47'' Δεν θα κάνουμε μεγάλες αλλαγές για αύριο, μόνο μερικά μικροπράγματα. Ελπίζω να ξεκινήσω καλά και μετά να το παλέψω. Επίσης προτιμώ ένα στεγνό αγώνα”, σχολίασε ο Vale.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου