Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

O Dovizioso στην Yamaha το 2012!

Ο Andrea Dovizioso το αποφάσισε: το 2012 θα τρέχει για την Yamaha, με συμβόλαιο για ένα χρόνο με την ομάδα του Hervé Poncharal, την Tech3.

”Πήρα την απόφασή μου. Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες μέχρι να υπογράψουμε, αλλά συμφωνήσαμε και αυτό είναι αρκετό για μένα. Τα συμβόλαια όλων λήγουν στο τέλος του 2012 και θα υπάρχει κάποια κίνηση, γι' αυτό η συμφωνία έιναι για ένα χρόνο. Ήταν η σωστή απόφαση για μένα”, είπε ο Dovi.

H επιλογή του Andrea έγινε αφού τελικά απέρριψε την πρόταση του Lucio Cecchinello και της ομάδας LCR, βάση της οποίας θα είχε εργοστασιακή μοτοσυκλέτα από την Honda, την οποία θα χειριζόταν η δορυφορική ομάδα. Έτσι ο Dovi έκανε σαφές στο HRC ότι δεν του άρεσε που κατά κάποιο τρόπο ήταν δεύτερη επιλογή, πίσω από τον Marco Simoncelli.

Αυτή η απόφαση επίσης τερματίζει μια μεγάλη σχέση μεταξύ του Ιταλού οδηγού και της Honda, που “μια ζωή Honda” είτανε και για την οποία πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 125cc το 2004.

Στη νέα σχέση που ξεκινάει με την Yamaha θα βρίσκεται στο ίδιο γκαράζ με τον Βρετανό Cal Crutchlow, αλλά σίγουρα ο στόχος του θα είναι να συναγωνιστεί τους εργοστασιακούς οδηγούς της εταιρίας, τον Ben Spies και τον Jorge Lorenzo.

Μια καλή χρονιά το 2012 μπορεί να ανοίξει για τον Andrea μια πόρτα στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου