Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Jerez, Moto2: Ο Iannone στην κορυφή

Κινήθηκε με καλή τακτική
Ο Andrea Iannone (Speed Master) βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Moto2 έπειτα από έναν καλό αγώνα που έκανε. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, επικεφαλής τέθηκε ο Thomas Luthi (Interwetten Paddock Moto2), όμως ο Ιταλός τον πέρασε και του στέρησε τη δυνατότητα να πάρει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Έτσι ο Luthi ήταν δεύτερος, με διαφορά 7,850 δευτερόλεπτα από τον Ιannone, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας με τους 25 βαθμούς που πήρε.

Τρίτος ήταν ο Simone Corsi (Ioda Racing Project), ο οποίος έκανε έναν καλό αγώνα. Εκκίνησε από την 18η θέση και κατάφερε να είναι στην πρώτη θέση έπειτα από μόλις ενάμιση γύρο! Όμως τον έφτασαν τόσο ο Iannone και Luthi και τελικά τον άφησαν πίσω τους.

Τέταρτος ήταν ο Bradley Smith (Tech 3), μόλις στην δεύτερη συμμετοχή του στην κατηγορία. Ο Smith ήταν στην 5η θέση λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα, πίσω από τον Stefan Bradl (Viessmann Kiefer Racing). Όμως αυτός έκανε μία λάθος εκτίμηση και παραλίγο να πέσει, κάτι που έδωσε την δυνατότητα στον Smith να τον περάσει. Έτσι, ο Bradl τερμάτισε 5ος. Να σημειώσουμε ότι ο Bradl, ο οποίος δεν έκανε καλή εκκίνηση, είχε στόχο να είναι ο πρώτος Γερμανός αναβάτης που θα είχε δύο συνεχόμενες νίκες στη μεσαία κατηγορία μοτοσυκλετών, έπειτα από τον Ralf Waldmann που το είχε επιτύχει το 1996.

Έκτος ήταν ο Julian Simón (Mapfre Aspar), εμπρός από τον Alex de Angelis (JiR Moto2) ο οποίος τερμάτισε 7ος αν και είχε μία ποινή για άκυρη εκκίνηση.
Στην 8η θέση ήταν ο Kev Coghlan (Team Aeroport de Castello), ο οποίος ξεκίνησε από τη 24η θέση, και πήρε τους πρώτους του βαθμούς σε Grand Prix.

O Yuki Takahashi (Gresini Racing), ο οποίος προσπαθούσε για την 3η θέση, είχε μία πτώση και δεν κατάφερε να τερματίσει.
Τέλος, ο Marc Marquez (Team CatalunyaCaixa Repsol) απέτυχε και πάλι να πάρει βαθμούς καθώς ο Jules Cluzel (Forward Racing) δεν μπόρεσε να φρενάρει έγκαιρα και συγκρούστηκε με τον Marquez, συμβάν που έθεσε και τους δύο εκτός αγώνα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα στη Χερέθ, στη Moto2.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=6884

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου