Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ducati


Ευελπιστούν σε ένα καλό αποτέλεσμα
Η ομάδα της Ducati προετοιμάστηκε για τον αγώνα του Εστορίλ όσο καλύτερα γινόταν. Ο Valentino Rossi έχει κερδίσει σε αυτό το Grand Prix πέντε φορές από τις 11 που έχει λάβει μέρος στην μεγάλη κατηγορία, ενώ άλλες πέντε φορές έχει ανέβει στο βάθρο.

Σε ό,τι αφορά τον Nicky Hayden, το καλύτερο αποτέλεσμά του στην Πορτογαλία είναι η τέταρτη θέση στην οποία βρέθηκε το 2007. Ας δούμε τι δήλωσαν οι δύο αναβάτες της Ιταλικής ομάδας.

Valentino Rossi:
«Η αναβολή του Ιαπωνικού Grand Prix μας έδωσε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να “βγούμε από την πρίζα” για λίγο. Σε αυτό το διάστημα κάναμε δοκιμές με την GP12 και εγώ μπόρεσα να κάνω προπόνηση για να βελτιώσω την φυσική κατάστασή μου.
Το Εστορίλ είναι μία πίστα που μου αρέσει πολύ και εκεί θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το στήσιμο της GP11. Οι καιρικές συνθήκες είναι απρόβλεπτες στην περιοχή, φυσάει έντονα και είναι κοντά στον ωκεανό και αυτό σημαίνει ότι ο καιρός αλλάζει γρήγορα, ιδίως την άνοιξη.
Αν και στη Χερέθ είδαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί σε βρεγμένη πίστα, ελπίζουμε να είναι καλός ο καιρός στην Πορτογαλία για να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην πίστα. Πρέπει να καταλάβουμε ακόμα καλύτερα πώς λειτουργεί η μοτοσυκλέτα και ο στόχος μας είναι να την κάνουμε να κινείται ταχύτερα όταν η πίστα είναι στεγνή. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε τώρα, πριν αρχίσει η πιο έντονη περίοδος του Πρωταθλήματος, από τον Ιούνιο, όπου θα έχουμε έξι αγώνες σε διάστημα οκτώ εβδομάδων».

Nicky Hayden:
«Στην Πορτογαλία λοιπόν! Οι τρεις εβδομάδες που μεσολάβησαν μου φάνηκαν μεγάλο διάστημα γι’ αυτό και ανυπομονώ να βρεθώ με την ομάδα μου. Το Εστορίλ είναι μια “σφιχτή” πίστα αλλά θα έλεγα ότι το αγαπημένο μου σημείο είναι το μέρος της στην πίσω ευθεία. Πέρσι, ήμασταν εκεί το φθινόπωρο όπου έβρεχε όλο το Σαββατοκύριακο, μέχρι τον αγώνα.
Φέτος τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά επειδή θα είναι ωραία να οδηγήσουμε και λίγο σε στεγνή πίστα. Ξέρω ότι η ομάδα έχει δουλέψει σκληρά και ανυπομονώ να κάνω δοκιμές την προσεχή Δευτέρα, μετά τον αγώνα. Θέλω πολύ να βρεθώ στην πίστα και να ανέβω στην μοτοσυκλέτα και ελπίζω να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7075

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου