Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Wrooom: Massa - Rossi μάχη με Fiat 500

O Felippe Massa ήταν ο τελικός νικητής του Αγώνα με τα Fiat 500, που έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 22ου Wrooom, στην παγωμένη λίμνη που βρίσκεται στο κέντρο της Madonna Di Campgilio, στην περιοχή Trentino στους Δολιμίτες των Ιταλικών Άλπεων.

Με την σειρά εκκίνησης του Αγώνα των 500 να ορίζεται από τον τερματισμό στον Αγώνα του καρτ που προηγήθηκε, ο Valentino Rossi ξεκίνησε από την pole position, με τον Felippe Massa να ξεκινά 2ος πίσω του.

Ο Ιταλός οδηγούσε πολύ στρωτά με τις δικές του γραμμές στον πάγο, εκμεταλλευόμενος τα λάστιχα με τα καρφιά, ώστε το Fiat 500 να γλιστράει όσο το δυνατό λιγότερο στον πάγο. Από τη μεριά του ο Βραζιλιάνος εκμεταλλευόταν το φρενάρισμα για να πλησιάζει στην τελευταία στροφή της πίστας και η μάχη τους ήταν εντυπωσιακή, χωρίς να φαίνεται όμως ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στους 25 γύρους του Αγώνα.

Όμως ο Uccio (o κολλητός του Rossi που πήρε τη θέση του Hayden) έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έμεινε στη μέση της πίστας σε μια στροφή, αφού το κιβώτιο παρέδωσε το πνεύμα του. Το αυτοκίνητο ασφαλείας, η Ferrari FF με λάστιχα με καρφιά και αυτή βέβαια, μπήκε στην πίστα και η μάχη σταμάτησε προσωρινά, 8 γύρους πριν το τέλος. Στον επόμενο γύρο η FF έφυγε και ο Massa κόλλησε στον προφυλακτήρα του Rossi. Ένα γύρο αργότερα έκανε την κίνησή του και πέρασε από εσωτερική στην πρώτη αριστερή στροφή της πίστας. Από κει και πέρα στους 5 γύρους που απέμειναν ο Valentino δεν κατάφερε να βρεθεί σε θέση να ανταποδώσει το προσπέρασμα και μάλιστα χρειάστηκε να οδηγήσει πολύ προσεκτικά, καθώς ο Fernando Alonso που ήταν 3ος πλησίασε λίγο, μετά το προσπέρασμα.

Η σημαία του τερματισμού βρήκε τους τρεις οδηγούς σε αυτές τις θέσεις και τον Rossi ελάχιστα πικραμένο, αλλά χαρούμενο που μπορεί και τα βάζει στο αυτοκίνητο με τους οδηγούς της Ferrari!

To Wrooom θα κλείσει το εκτός πίστας πρόγραμμά του στο γνωστό κλαμπ Zangola (Ζούγκλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου