Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η γιορτή για τα γενέθλια του Super Sic (20/1/12)

Σχεδόν τρεις μήνες πέρασαν από την τραγική μέρα που ο Marco Simoncelli έφυγε από κοντά μας και μετά από τη θλίψη, ήρθε η στιγμή να γιορταστεί το χαμόγελό του, με την ευκαιρία της γιορτής που οργανώθηκε για τα 25α γενέθλιά του.

Μερικοί από τους καλύτερους κωμικούς της Ιταλίας βρέθηκαν στο 105 Stadium του Rimini, μαζί με χιλιάδες φίλους του “Sic”. Ο κωμικός Zelig Sergio Sgrilli, σκηνοθέτης της βραδιάς είπε: “Ο Μάρκο την είχε φανταστεί αυτή τη βραδιά και με είχε καλέσει για την οργάνωσή της. Είναι περίεργο να γίνεται η γιορτή, χωρίς τον εορτάζοντα. Είναι σαν την σαλάτα brioche, γλυκιά αλλά με μια πικρή γεύση”.

Και ο Sgrilli συνέχισε:

“Είμαι παθιασμένος με τον Valentino Rossi στο MotoGP, αλλά είδα τον Marco να μεγαλώνει. Ήταν πολύ πιο προσιτός, με πραγματικό χαρακτήρα. Είχε μια απειρία στον κόσμο του θεάματος που ήταν πάντα εμφανής”.

Αυτή η απλότητα έδωσε στον Simoncelli πάρα πολλούς ορκισμένους οπαδούς, που σήμερα με τις άσπρο-κόκκινες μπλούζες και το νούμερο 58, κόντεψαν να γκρεμίσουν το Στάδιο 105 του Ρίμινι, αποτείωντας την προσωπική τους τιμή στον οδηγό τους.

“Ο Marco είναι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς και ο κόσμος ανταποκρίθηκε με σπουδαίο τρόπο. Διακόψαμε την διαφήμιση της βραδιάς, γιατί όλα τα εισιτήρια είχαν προπουληθεί”, είπε ο Sgrilli. Η βραδιά ήταν μαζί και μια ευκαιρία να θυμηθούν οι φίλοι του κάποιες ωραίες ιστορίες που άφησε πίσω του ο “Sic”.

Όταν πρωτομίλησε είχε πει στον πατέρα του:

“Θέλω μια μοτοσυκλέτα για να κάνω όπως η αρκούδα και να πηδήξω με τα αυτιά πάνω σε όλους και να κερδίσω”.



Ο Simoncelli ήταν πολύ ορμητικός στην πίστα, αλλά πολύ καταδεκτικός έξω από αυτήν. “Πέρυσι γιορτάσαμε τα γενέθλιά του μαζί στο βουνό και του πετάξαμε την τούρτα στο πρόσωπο”, είπε ο φίλος του Mattia Pasini. “Θα θέλαμε να γιορτάσουμε με άλλο τρόπο, αλλά αυτός είναι ο καλύτερος για να τον θυμόμαστε. Μου λείπει πολύ”, συμπλήρωσε ο Ιταλός οδηγός της Moto2.

Παρόντες στην γιορτή ήταν βέβαια και οι Valentino Rossi και Fausto Gresini.

“Αν κρίνει κανείς από τα χαμόγελα του κοινού που βρέθηκε στο στάδιο, μπορεί να σκεφτεί ότι ο Super Sic ήταν μαζί μας, απλά από κάπου αλλού. Ίσως μας κοιτάζει και μας κλείνει το μάτι, πριν απογειωθεί με το γκάζι τέρμα ανοιχτό”, έγραψε στο σχετικό του άρθρο ο Ιταλός συνάδελφος Luca Semprini που είχε την τύχη να βρίσκεται στην όμορφη αυτή γιορτή.

Να θυμίσουμε ότι όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια της εκδήλωσης θα δοθούν σε παιδιά με διάφορες ανάγκες, που ήδη βοηθούσε ο Marco, όσο βρισκόταν σε αυτόν τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου