Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

O Checa επέκρινε τα ελαστικά

H εμπειρία του Carlos Checa στους αγώνες είναι δεδομένη και εγνωσμένη, συνεπώς ήταν λογικό οι άνθρωποι της Ducati να του ζητήσουν να οδηγήσει την Desmosedici του 2012 και να πει την άποψή του γι’ αυτή.

Ο Ισπανός περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του SBK την οδήγησε στις δοκιμές της Valencia και θα κάνει το ίδιο και αυτό τον μήνα. Ο Checa, σε πρόσφατη συνέντευξη του, επέκρινε τα ελαστικά της Bridgestone λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Νομίζω ότι τα ελαστικά ευθύνονται για την έλλειψη ενθουσιασμού στο MotoGP και αυτά είναι ο λόγος που οι αναβάτες πέφτουν χωρίς να το καταλάβουν. Σε ό,τι αφορά την Ducati, γίνεται πολύς λόγος για την μοτοσυκλέτα και το πλαίσιό της αλλά η ουσιαστική διαφορά σε αυτή την κατηγορία προέρχεται από τα ελαστικά. Είναι πολύ σκληρά και είναι δύσκολο να καταλάβεις το όριό τους και οι μοτοσυκλέτες “χτίζονται” γύρω από τα λάστιχα. Αν αυτό δεν αλλάξει, οι μοτοσυκλέτες θα εξακολουθούν να είναι λιγότερο διασκεδαστικές στην οδήγησή τους και θα είναι εύκολο να πέφτεις. Αν δεν καταλαβαίνεις που είναι το όριο των ελαστικών, είναι πολύ περίπλοκο να εξελίξεις την μοτοσυκλέτα.

Το θέμα στην Ducati δεν είναι το πλαίσιο, το άλλαξαν τέσσερις φορές και το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο. Το πρόβλημα είναι τα λάστιχα» κατέληξε ο Checa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου