Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Rossi: Η Ducati έκανε φανταστική δουλειά


Ο Valentino Rossi και ο ομόσταυλός του Nicky Hayden, έκαναν το ντεμπούτο τους με την GP12 στις δοκιμές στην Sepang, σήμερα Τρίτη, όταν ο Ιταλός σημείωσε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, 0.735 δευτερόλεπτα πίσω από τον Jorge Lorenzo.

Κατά την διάρκεια των πενθήμερων δοκιμών πέρυσι, στην ίδια πίστα, χρησιμοποιώντας μια 800cc Ducati, ο Rossi δεν κατάφερε ποτέ να ρίξει την χρονική διαφορά κάτω από 1'' δευτερόλεπτο. Αλλά δεν ήταν μόνο ο χρόνος που έκανε φέτος χαρούμενο τον Rossi…

«Είμαστε ήδη στα μισά, σε σχέση με πέρυσι. Η διαφορά με τον Lorenzo - ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό γύρο - είναι μόλις 0.7 δευτ.», είπε ο Rossi, μιλώντας σήμερα το απόγευμα έξω από τα pit της Ducati.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι λύσαμε πολλά προβλήματα που δεν είχαμε καταφέρει να φτιάξουμε σε ολόκληρη την προηγούμενη σεζόν. Τα φρένα, η είσοδος στις στροφές, το "κοφτερό" κράτημα, η μοτοσυκλέτα είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλύτερη. Η Ducati έκανε φανταστική δουλειά σε λίγο χρόνο. Βέβαια, είναι ακόμη η πρώτη ημέρα, οπότε πρέπει να δουλέψουμε αρκετά. Νομίζω ότι κατά την επιτάχυνση η μοτοσυκλέτα είναι κάπως ασταθής, αλλά έχουμε καιρό μπροστά μας και θεωρώ ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Και συνέχισε, αναφορικά με τα προβλήματα του μπροστινού συστήματος που αντιμετώπιζε πέρυσι:

«Τώρα μπορώ να πιέσω το μπροστινό λάστιχο. Χρησιμοποιώ το μπροστά και ο τροχός δουλεύει καλά. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα βελτίωσης σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, πέρυσι δεν ένιωθα καθόλου άνετος με την θέση μου πάνω στην μοτοσυκλέτα. Τώρα έχω αρκετό χώρο στις ευθείες και πολύ καλή θέση στις στροφές».

«Ένα ακόμη θετικό είναι ότι δουλέψαμε πάνω στο μοτέρ που βελτιώσαμε. Αυτό είναι ρεκόρ για εμένα! Δεν συνέβη αυτό πέρυσι, αυτήν την φορά δουλέψαμε πάνω στην μοτοσυκλέτα και κάθε έξοδος ήταν γρηγορότερη κατά 0.1 ή 0.2 δευτ.»

«Πέρυσι, στον τρίτο γύρο κάναμε τον καλύτερο χρόνο μας και μετά από 50 γύρους ο χρόνος μας ήταν λίγο χειρότερος»

«Όταν στήνεις μια νέα μοτοσυκλέτα σε 3 μήνες, αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Για αρχή, αυτή η μοτοσυκλέτα είναι όμορφη αλλά ειδικότερα είναι πολύ πιο γρήγορη. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, αλλά η βάση από την οποία ξεκινάμε είναι καλή».

Τερματίζοντας έβδομος, με μόλις μια φορά στο βάθρο, την περασμένη χρονιά, ο Rossi γνωρίζει ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει προτού σκεφτεί την 80η του νίκη στην μεγάλη κατηγορία.

«Σε σύγκριση με πέρυσι, πρέπει να προσπαθήσουμε παλέψουμε για μια θέση στο βάθρο, προτού αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για πρωταθλητισμό», είπε ο 7 φορές Πρωταθλητής του MotoGP.

«Έχουμε πολύ δρόμο να καλύψουμε, σίγουρα η Honda και η Yamaha είναι πολύ καλές και οι αναβάτες πολύ γρήγοροι. Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Θα είμαι πολύ χαρούμενος εάν καταφέρουμε να παραμείνουμε κάτω από το ένα δευτερόλεπτο, μέχρι το τέλος των δοκιμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου