Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ducati: Ευχαριστημένοι με τα τελικά αποτελέσματα

Ο στόχος της Ducati να παραμείνει σε απόσταση ενός δευτερολέπτου από τον πρώτο, δεν επετεύχθη μιας και ο Rossi κατετάγη στην πέμπτη θέση με διαφορά 1.2 δευτ. από τον Stoner.

Μπορεί να μην φαίνεται ως σπουδαίο κατόρθωμα, σε σχέση με την Honda και την Yamaha, αλλά εάν λάβουμε υπόψη μας ότι οι δοκιμές στην Sepang ήταν το πρώτο αληθινό τεστ για τους αναβάτες της GP12, το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα (πράγμα το οποίο φοβόταν ο Filippo Preziosi), ήταν αρκετο για να χαροποιήσει την ομάδα της Ducati και να γεμίσει με χαρά και εμπιστοσύνη τόσο τον Rossi, όσο και τον Nicky Hayden.

Rossi: "Όλοι στην ομάδα είμαστε χαρούμενοι με τα αποτελέσματα των δοκιμών. Με το 2.00.8 είμαστε σε ένα ικανοποιητικό σημείο. Οι δυο Honda και οι δυο Yamaha είναι μπροστά μας, αλλά αυτό το τεστ είναι μόνο η αρχή. Τα πιο σημαντικά που πετύχαμε είναι, ότι το μπροστινό μέρος με αφήνει να οδηγώ όπως είμαι ικανός, ότι η μοτοσυκλέτα αντιδρά πολύ καλά στις αλλαγές και ότι έχουμε ξεκάθαρες ιδέες για το τι μας λείπει. Συγκεκριμένα, εάν καταφέρουμε να βελτιώσουμε την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας κατά την επιτάχυνση, θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Γνωρίζω ότι η δουλειά δεν έχει σταματήσει ποτέ στην Ducati και τώρα, με τα δεδομένα που συλλέξαμε, θα συνεχίσουν να εργάζονται στους τομείς που υποδείξαμε. Αυτό μπορεί να διαρκέσει κάμποσο καιρό, αλλά έχουμε αρκετό διάστημα μέχρι τον πρώτο αγώνα. Πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς, χωρίς να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, ωστόσο είμαι ικανοποιημένος με την τροπή των πραγμάτων μέχρι τώρα".

Ο δέκατος στην κατάταξη, Nicky Hayden, δήλωσε:

"Προφανώς θα ήθελα να πετύχω περισσότερα. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ένα πραγματικό τεστ για εμένα, αλλά κάθε πρωί έκανα μερικούς γύρους, ούτως ώστε να συνηθίσω την καινούργια μοτοσυκλέτα, να συλλέξω δεδομένα και να κατανοήσω μερικά πράγματα. Ακόμη και σε αυτόν τον περιορισμένο χρόνο, κατάφερα να πετύχω μια μικρή βελτίωση και να τρέχω γρηγορότερα κάθε ημέρα. Η Ducati έχει κάνει φανταστική δουλειά με αυτήν την μοτοσυκλέτα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πιο ομαλή απο οποιαδήποτε άλλη Ducati έχω οδηγήσει και δείχνει εξαιρετική. Είναι αρκετά δυνατή, το μπροστινό τμήμα δείχνει να δουλεύει πολύ καλά και με τις ρυθμίσεις που κάναμε όλα δείχνουν καλύτερα, έτσι τώρα το μόνο που μου μένει είναι να αναρρώσω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου