Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Lorenzo: “Είναι λάθος να υποτιμούμε τον Rossi”

Ο Jorge Lorenzo ήταν ο μόνος οδηγός που κατάφερε μέχρι λίγο πριν το τέλος του Πρωταθλήματος να αντισταθεί στην φετινή κυριαρχία του Stoner. Ο οδηγός της Yamaha μίλησε για την χρονιά που έφυγε, πολύ ρεαλιστικά και βέβαια μίλησε και για την χρονιά που έρχεται και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον Valentino Rossi εν όψει 2012!

"Σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή χρονιά και το να τερματίζεις 2ος στο MotoGP είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Πριν 10 χρόνια δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι θα ήταν δυνατό. Αλλά όταν έρχεσαι από ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 9 νίκες το 2010, το να κερδίζεις μόνο 3 φορές και να τερματίζεις 2ος στους βαθμούς δεν είναι κάτι που αρέσει πολύ”, είπε ο Lorenzo. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μοτοσυκλέτες του 2010:

“Η Honda RC212V ήταν μια μοτοσυκλέτα καλύτερη από την Yamaha. Είχε καλύτερη επιτάχυνση και περισσότερη πρόσφυση, δύο χαρακτηριστικά που τις επέτρεψαν να κερδίζει πολύτιμα μέτρα σε κάθε έξοδο στροφής. Η Μ1 ήταν καλύτερη στην είσοδο της στροφής, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να μάχεται σε ισοδύναμο έδαφος. Τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει μικρότερη διαφορά στα χιλιάρια, ίσως επειδή υπάρχει περισσότερη ροπή από πιο χαμηλά”. Βέβαια ο Jorge πρέπει να περιμένει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου στην Sepang όπου θα καταλάβει καλύτερα τη νέα Μ1, αφού έχασε το τεστ της Βαλένθια, λόγω του τραυματισμού του στο δάκτυλό του.

"Η Yamaha έχει μια πολύ ευρεία προσέγγιση στην εξέλιξη και παίρνουν υπόψη τους τις παρατηρήσεις όλων των οδηγών, ακόμη και αυτών που βρίσκονται στην δορυφορική ομάδα”, σχολίασε ο Ισπανός.

Μετά αναφέρθηκε στο συναγωνισμό του 2012:

“Οι συνηθισμένοι οδηγοί θα δίνουν τη μάχη για τον Τίτλο: εγώ, ο Stoner, ο Pedrosa, ο Spies, ο Dovizioso και ο Rossi. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις, όπως ο Bautista με την Honda", είπε και αναφέρθηκε περισσότερο στον Rossi:

“Μιλάμε για ένα οδηγό που έχει κερδίσει τόσα πολλά, που πιστεύω ότι μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να ξαναγίνει ανταγωνιστικός. Θα είναι λάθος να τον υποτιμήσουμε. Στην Valencia στο τεστ είδαμε μια Ducati πιο ανταγωνιστική και ο Valentino τώρα μπορεί να βασίζεται σε έν χρόνο εμπειρίας με την μοτοσυκλέτα. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός Rossi-Ducati θα είναι ταχύτερος από ότι ήταν πέρυσι”.

Ένα όνομα που έλειπε από τη λίστα του Lornezo είναι αυτό του Marco Simoncelli:

“Σε όλους λείπει ο Marco και πιστεύω ότι ήταν μια παρέμβαση της μοίρας, που συντίνισε κάποια απίθανα στοιχεία σε ένα εντελώς απρόβλεπτο τρόπο. Απλά αν σκεφτείς ότι έγινε σε μια από τις πιο πλατιές πίστες του κόσμου, που εγγυάται περισσότερη ασφάλεια, αλλά στην περίπτωσή μας αυτό δουλέψε με τον αντίθετο τρόπο”.

Ο Ισπανός μίλησε και για τις CRT μοτοσυκλέτες, πάντα με τον ρεαλιστικό λόγο που τον διακρίνει:

“Το να υπάρχουν πάνω από 20 μοτοσυκλέτες στην σχάρα εκκίνησης είναι θετικό, αλλά υπάρχουν μαζί και αρνητικά, όπως το να έχουμε οδηγούς με μικρότερη εμπειρία στην κορυφαία κατηγορία. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτούς και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν σταδιακά. Δεν ξέρω ποια θα είναι η πραγματική διαφορά σε χρόνους γύρου μεταξύ των μοτοσυκλετών MotoGP και αυτών των CRT: μπορεί να τους ρίχνουμε γύρο στα μισά του αγώνα, μπορεί και όχι. Θα δούμε. Σε μένα προσωπικά αρέσει το να υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές στο MotoGP, αλλά στο παρελθόν έχουμε δει ότι αυτό δεν εγγυάται καλούς αγώνες. Μου αρέσει το MotoGP όπως είναι τώρα, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερους οδηγούς στην πίστα και πιο συναρπαστικούς αγώνες”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου