Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Paolo Simoncelli: Ενός λεπτού φασαρία στην Valencia

O Paolo Simoncelli δήλωσε ότι θα προτιμούσε να επικρατήσει θόρυβος και φασαρία κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης για τον Marco, αντί του ενός λεπτού σιγής, σε αυτ΄απου προετοιμάζονται για την Valencia. Ο πατέρας του νεαρού αναβάτη δεν ζήτησε τίποτε άλλο από αυτό που συμβαίνει σε μια παρέα μοτοσυκλετιστών όταν κάποιο μέλος της χάνει τη ζωή του. Δηλαδή οι υπόλοιποι ρίχνουν γκαζιές με τις μοτοσυκλέτες τους για να τον τιμήσουν. Έτσι ο Paolo Simoncelli θα ήθελε να ακούσει όλους τους κινητήρες των μοτοσυκλετών των 125cc, Moto2 και MotoGP, να αυξάνουν τις στροφές του κινητήρα ταυτόχρονα.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση να πάρει η πίστα του Misano το όνομα του Marco Simoncelli o πατέρας του είπε:

«Θα ήταν ένα τεράστιο δώρο, έστω κι αν αυτή η πίστα δεν ήταν από τις αγαπημένες του. Όμως θα ήταν μια μεγάλη τιμή αν το έκαναν. Θα ήθελα να φτιάξω ένα μουσείο και να βάλω σε αυτό τις φόρμες και τα αντικείμενα του Marco ώστε να τα βλέπουν οι φίλοι του και να τον τιμούν.»

Διαβάστε περισσότερα...

Η Gresini θα τρέξει στην Valencia

Ο Fausto Gresini ανακοίνωσε ότι η ομάδα του θα συμμετέχει κανονικά στο Grand Prix της Valencia, τόσο στην μεγάλη κατηγορία όσο και στην Moto2. Στην MotoGP θα λάβει μέρος μόνο ο Hiroshi Aoyama.

Αρχικά είχε αποφασιστεί να παραστεί η ομάδα στα paddock για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Marco Simoncelli όμως τελικά ο Gresini αποφάσισε να λάβει μέρος και στον αγώνα. Ο ίδιος δήλωσε:

«Η απόφαση για να συμμετέχουμε στον αγώνα δεν ήταν εύκολη αλλά την λάβαμε καθώς αυτό θα ήθελε να κάνουμε ο Marco. Το να συμμετέχουμε στον αγώνα είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να πράξουμε για να τον τιμήσουμε, κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Να οδηγεί στο MotoGP.

Πιστεύω ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να δείξουμε την αγάπη μας σε αυτόν είναι να παρατάξουμε την ομάδα στον αγώνα. Ο “SuperSic” θα είναι στην καρδιά των Hiroshi Aoyama, Michele Pirro και Yuki Takahashi και είμαι σίγουρος πως θα προσπαθήσουν για ό,τι καλύτερο για να τον τιμήσουν με την επίδοσή τους την Κυριακή.»

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Vettel αφιέρωσε τη νίκη στον Simoncelli



Ο Sebastian Vettel είναι ο νεαρότερος πιλότος της Formula 1 ο οποίος έχει κερδίσει δύο Παγκόσμιους Τίτλους στο θεσμό. Ο Γερμανός οδηγός της Red Bull, ήδη Παγκόσμιος Πρωταθλητής για φέτος, κέρδισε με σχετική άνεση στο Grand Prix της Ινδίας το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά.

Μετά τη νίκη του στην πίστα του Νέου Δελχί ο Vettel, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ο διάδοχος του Michael Schumacher, αφιέρωσε την επιτυχία του στους Μarco Simoncelli και Dan Wheldon (οδηγός του αμερικανικού θεσμού ΙndyCar). Συγκεκριμένα ο Vettel είπε:

«Είμαι πολύ περήφανος που κέρδισα στο παρθενικό Grand Prix της Ινδίας. Ωστόσο, πρόσφατα, χάσαμε δύο συναθλητές μας. Δεν είχα συναντήσει τον Dan Wheldon αλλά αποτελούσε μεγάλο όνομα στους αγώνες. Φέτος είχα γνωρίσει τον Marco Simoncelli, θέλω να δώσω συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και τους αφιερώνω την νίκη. Όλοι μας παίρνουμε ρίσκα όμως προσευχόμαστε να μην συμβεί κάτι κακό. Δυστυχήματα όπως αυτά σου υπενθυμίζουν τους κινδύνους που κρύβει η ταχύτητα.»

Διαβάστε περισσότερα...

O Edwards εκτός Valencia

O Colin Edwards θα αναγκαστεί να χάσει τον αγώνα της Βαλένθια και το πρώτο του τεστ με τη νέα του μοτοσυκλέτα του 2012. Ο οδηγός της Yamaha Tech3 που ως γνωστό τραυματίστηκε στη διάρκεια της εμπλοκής του στο θανάσιμο τραυματισμό του Marco Simoncelli την περασμένη Κυριακή, θα χρειαστεί να εγχειριστεί στο αριστερό του μπράτσο, αφού υπάρχουν μερικά μικρά ραγίσματα στο κόκκαλο του πάνω μέρους του χεριού (humerous), ενώ πειράχτηκε και ο χόνδρος του ίδιου κόκαλου.

Επίσης έχει σοβαρό πρήξιμο στους καρπούς του, όπως και στην δεξιά του φτέρνα, αλλά ευτυχώς εκεί δεν υπάρχουν κατάγματα.

Ο Τεξανός έγραψε:

“Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους που με υποστήριξαν με τα μηνύματά τους από την Κυριακή και μετά. Η υποστήριξη και η αγάπη ήταν συντριπτική και μου έδωσε μεγάλη ανακούφιση σε αυτήν την δύσκολη στιγμή. Η καρδιά μου πηγαίνει στην οικογένεια και τους φίλους του Marco και θα μου λείψει πολύ, όπως και σε όλη την οικογένεια του MotoGP. Έβλεπα την κηδεία του Marco χθες και πραγματικά ευχόμουν να μπορούσα να ήμουν εκεί. Ήθελα να πάω αλλά ατυχώς τα τραύματά μου δεν μου επέτρεψαν να ταξιδέψω. Ξέρω ότι ο Valentino μίλησε εκ μέρους μου στην οικογένεια και τον ευχαριστώ γιαυτό. Ήταν μια ωραία τελετή και μια γιορτή για την ζωή του. Ήθελα επίσης να είμαι στην Βαλένθια την επόμενη εβδομάδα την επόμενη εβδομάδα για να δώσω την υποστήριξή μου στο MotoGP, αλλά ούτε αυτό είναι δυνατόν λόγω της εγχείρησής μου που χρειάζομαι στο αριστερό μπράτσο. Εκτός από τα μικρά κατάγματα, ο σύνδεσμος στην κορυφή του κόκαλου βγήκε και η εγχείρηση θα τον βάλει στη θέση του. Έχω όμως και την καταστροφή ενός νεύρου, έτσι θα είμαι στο 1005 σε 4 εβδομάδες περίπου”.

Η Yamaha θα περάσει δύσκολες στιγμές και στην Βαλένθια, αφού ακόμη δεν είναι γνωστό το αν θα τρέξουν οι Jorge Lorenzo και Ben Spies, οπότε θα πρέπει να βρει τρεις αντικαταστάτες!
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

To χρονικό της τελετής ταφής του Marco

Από τις 12 το μεσημέρι η μικρή πόλη Coriano, στους λόφους λίγο πιο πάνω από το Rimini στο ύψος του Riccione, άρχισε να γεμίζει από χιλιάδες φίλους και οπαδούς του Marco Simoncelli. Στο κέντρο από το δημοτικό θέατρο – όπου είχε εκτεθεί η σωρός μέχρι το προηγούμενο βράδυ της Τετάρτης – μέχρι επάνω στην εκκλησία υπήρχαν εκατοντάδες φωτογραφίες, σημειώματα, αφιερώματα, φυσικά λουλούδια και παντού το νούμερο 58.

Οι άνθρωποι της ομάδας Gresini ήταν εκεί, μαζί με τους Ιταλούς δημοσιογράφους, αφού εκτός από τα τρία τηλεοπτικά κανάλια που κάλυπταν “ζωντανά” την τελετή, υπήρχε και απευθείας κάλυψη στο διαδίκτυο. Οι επικεφαλής της ομάδας της Yamaha ήταν ήδη εκεί, σε λίγο έφτασε ο Πρόεδρος της Ducati και η ομάδα του MotoGP, η Honda έδωσε το παρόν βέβαια, το Piaggio group είχε κορυφαίους εκπροσώπους και άρχισαν να φτάνουν και οι οδηγοί.

Διακρίναμε τους: Valentino Rossi, Loris Capirossi, Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo, Toni Elias, Hiroshi Aoyama, Marco Melandri, Randy de Puniet, Mattia Pasini, Simone Corsi, Raffaele De Rosa, Andrea Iannone, Manuel Poggiali, Michele Pirro, Alex de Angelis, Tony Cairoli, Sete Gibernau, ενώ από τα κορφαία στελέχη και επώνυμους οι: Lucio Cecchinello, Filippo Preziosi, Claudio Domenicali, Giacomo Agostini, Livio Suppo, Shuhei Nakamoto, Franco Uncini, Vittoriano Guareschi, Gianfranco Guareschi, Mauro Sanchini, Giacomo Agostini, αργότερα ήρθε ο Πρόεδρος της FIM Vito Ippolito, όπως και της Dorna ο CEO, ο Carmelo Ezpeleta.

Ο Dr. Claudio Costa είχε ιδιαίτερο ρόλο, ενώ ο Ολυμπιονίκης σκιέρ Alberto Tomba ήταν εκεί, κοντά στην Υπουργό των Σπορ Giorgia Meloni, μαζί με τις τοπικές αρχές. Δίπλα στο χώρο που θα ερχόταν το φέρετρο, είχαν παραταχθεί οι δύο αγαπημένες του μοτοσυκλέτες: η Aprilia 250cc του 2008, με την οποία πήρε τον Τίτλο και η φετινή του Honda RC212V, στην οποία ήταν τοποθετημένο το κράνος του.

Στις δύο το μεσημέρι οι προσκεκλημένοι της οικογένειας μπήκαν στην μικρής σχετικά χωρητικότητας εκκλησία.

Στις δύο και είκοσι περίπου έκανε την εμφάνισή της η οικογένεια. Πρώτος ο πατέρας Paolo, η μητέρα Rosella ακολουθούσε, ενώ η αδελφή του Martina κρατούσε από το χέρι την φίλη του Marco Kate Fretti.

Στις τρεις ακριβώς το φέρετρο είχε πάρει τη θέση του, αφού προηγουμένως είχε ανεβεί ανάμεσα από το πλήθος, τα σκαλιά που φτάνουν στην εκκλησία.

Ο Επίσκοπος του Rimini Francesco Lambiasi πρωτοστάτησε στην τελετή και στην ομιλία του κατέληξε:

“Ο Marco θα μάθει στους αγγέλους σούζα!”

Στο τέλος της θρησκευτικής τελετής το φέρετρο βγήκε έξω από την εκκλησία και πίσω ο Valentino Rossi έφερε σπρώχνοντας την Honda και ο Mattia Pasini την Aprilia.

Τα μεγάφωνα έπαιξαν το αγαπημένο του τραγούδι το “Siamo Solo Noi” (Είμαστε μόνο εμείς) του Vasco Rossi.

Ο γνωστός και πάντα ποιητικός Dr. Claudio Costa είπε με δάκρυα στα μάτια:

“Σήμερα το βράδυ θα επιστρέψει στο σπίτι με την οικογένειά του και με κάθε έναν από εσάς, θα γίνει ένας από σας στην καρδιά σας. Εδώ σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη του Marco Somincelli, επί του θανάτου”.

H φίλη του Kate πήρε το μικρόφωνο και είπε:

“Ήταν τέλειος και οι άνθρωποι που είναι τέλειοι δεν μπορούν να ζήσουν ανάμεσα στους θνητούς”, καταχειροκροτούμενη από το πλήθος.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη μεταφορά της σωρού στην τελευταία της κατοικία. Περιττό να τονίσουμε την συγκίνηση που υπήρχε στην διάρκεια της τελετής, αλλά και την ανάταση όλων καθώς ήταν έντονη η παρουσία του Μάρκο που από ψηλά χαιρόταν την "γιορταστική" ατμόσφαιρα και το χειροκρότημα!
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Gardner: «O Marco ήταν σπουδαίος τύπος»

O Wayne Gardner σε δήλωσή του υποστήριξε ότι ο τραγικός χαμός του Marco Simoncelli οφείλεται σε «απρόβλεπτες καταστάσεις» και είπε χαρακτηριστικά:

«Το δυστύχημα του Μarco ήταν φρικτό. Ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο όσα χρόνια ασχολούμαι με το σπορ. Στην τηλεόραση δεν φαίνεται πώς ξεκίνησε το συμβάν. Αυτό που είδαμε όλοι είναι να κινείται η μοτοσυκλέτα προς τα δεξιά και να μπαίνει εμπρός από τους Edwards και Rossi. Θεωρώ ότι μάλλον θα έχασε το εμπρός μέρος της και για κάποιο λόγο τα λάστιχα βρήκαν πρόσφυση και τον εκτόξευσαν ευθεία, κατά πλάτος της πίστας.

Πολλοί δημοσιογράφοι με ρωτούν εάν το σπορ είναι πολύ επικίνδυνο. Η ειλικρινή απάντησή μου είναι “ναι” ως ένα σημείο. Και αν οι θεατές και οι άνθρωποι της τηλεόρασης ήταν ειλικρινείς με τον εαυτό τους θα ήξεραν ότι ο κίνδυνος είναι μέρος του θεάματος. Για τους αναβάτες η ευχαρίστηση που νιώθουν από την έκκριση αδρεναλίνης όταν οδηγούν στο όριο είναι μεγάλη και γι’ αυτό αγωνίζονται. Βεβαίως μιλάμε για μεγάλες ταχύτητες και αν κάτι πάει στραβά οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.

Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα στις πραγματικές διαστάσεις τους. Και άλλα σπορ είναι επικίνδυνα, π.χ. ιππασία, ποδόσφαιρο, ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Ακόμα και η οδήγηση στο δρόμο είναι επικίνδυνη. Όσοι μετέχουν στο MotoGP γνωρίζουν τους κινδύνους και λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι το χειρότερο μπορεί να συμβεί κάποιες φορές και ο θάνατος του Simoncelli ήταν μία από αυτές. Θα τον θυμάμαι γι’ αυτό που ήταν: ενθουσιώδης, διασκεδαστικός, ταλαντούχος, ατρόμητος οδηγός. Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πω ότι ήταν σπουδαίος τύπος.»

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1987 στα 500cc αναφέρθηκε και στους Rossi και Edwards και είπε ότι βρέθηκαν στην λάθος στιγμή, την λάθος ώρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Marco και του φίλους του και την συμπάθειά μου στους Valentino και Colin. Θα αισθάνονται ενοχές. Γνωρίζω πολύ καλά πως αισθάνονται επειδή κι εγώ είχα ένα ανάλογο ατύχημα πριν πολλά χρόνια με τον Franco Uncini. Όμως, απλά δεν φταίνε. Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε.

Και οι δύο θα σκέφτονται ξανά και ξανά το συμβάν και θα αναρωτιούνται εάν θα μπορούσαν να το έχουν αποφύγει. Όμως οι εικόνες που είναι καταγεγραμμένες στην τηλεόραση πάντα θα δείχνουν ότι δεν είχαν κανένα περιθώριο αντίδρασης για να αποφύγουν την σύγκρουση. Απλά βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στη λάθος θέση.»

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Rossi: Η πρώτη δήλωση για τον Super Sic

To twitter είναι αυτό που φιλοξενεί τις σκέψεις του

"Για μένα ήταν σαν ένας μικρότερος αδερφός, πολύ δυνατός στην πίστα και τόσο γλυκός στην νορμάλ ζωή. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω, θα μου λείψει πολύ", έγραψε ο Rossi στον περιορισμένο - στους 160 χαρακτήρες - χώρο ενός twit.

Προφανώς δεν έχει διάθεση να πει τίποτε περισσότερο.
Διαβάστε περισσότερα...

O Rossi διαψεύδει τις φήμες περί απόσυρσης

“Για αυτούς που ρωτούν, ο Vale απολύτως δεν σκέφτεται να αποσυρθεί. Είναι πολύ στενοχωρημένος που διαδίδονται τέτοια νέα”, γράφει στο twitter του, το δεξί του χέρι, ο Uccio και την ίδια στιγμή το άλλο δεξί χέρι του ο Davide Brivio που γράφει:

“Αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια και είμαι στενοχωρημένος ακόμη και που πρέπει να το εξηγώ...”

Δυστυχώς να πούμε εμείς διάφοροι επιτήδειοι, όπως γράφει σε άλλο σημείωμα ο Davide Brivio, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και μάλιστα εκτός των διαδόσεων για δήθεν απόσυρση, κυκλοφόρησαν και δήθεν επιστολή του Βάλε προς τον φίλο του Μάρκο. Και δυστυχώς ορισμένα αθλητικά ειδησεογραφικά site της χώρας μας, αναμάσησαν αυτές τις ειδήσεις, χωρίς να περιμένουν να διασταυρώσουν τίποτε.
Διαβάστε περισσότερα...

Marco Simoncelli: 20/1/1987 – 23/10/2011

Έζησε γρήγορα, πέτυχε πολλά γρήγορα, έφυγε από κοντά μας το ίδιο γρήγορα. Οδηγούσε, συμπεριφερόταν, ενεργούσε γρήγορα. Σαν να ήξερε… Σαν να μην του έφτανε μια ζωή για να ζήσει… Και δεν έφτασε…

Ο Marco γεννήθηκε στις 20/1/1987 στην πόλη Cattolica της βορειοανατολικής Ιταλίας. Γιος του Paolo και της Rossella Simoncelli ήταν το ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας (η αδερφή του Martina, παρά τον πόνο της, ήθελε να δωρίσει τα όργανά του αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν). Από μικρός αγάπησε τους αγώνες μοτοσυκλετών και αφοσιώθηκε σε αυτούς.

Ας δούμε την πορεία του:
1996: Συμμετέχει στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Minimoto.

1999: Ανακηρύσσεται Πρωταθλητής στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Minimoto.

2000: Συμμετέχει στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Minimoto αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του θεσμού.

2001: Συμμετέχει στο Ιταλικό Πρωτάθλημα των 125cc και κερδίζει τον τίτλο μόλις στην πρώτη χρονιά συμμετοχής του σε αυτό.

2002: Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των 125cc και κερδίζει τον τίτλο. Επίσης συμμετέχει και σε έξι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος των 125cc.

2003: Λαμβάνει μέρος κανονικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των 125cc με την ομάδα Matteoni Racing. Το καλύτερο αποτέλεσμά του είναι η 4η θέση στην Βαλένθια.

2004: Συμμετέχει στην κατηγορία με την ομάδα της Rauch Bravo και κερδίζει τον πρώτο του αγώνα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην βρεγμένη πίστα της Χερέθ.

2005: Συμμετέχει στην κατηγορία με την ομάδα Nocable.it Race όπου κέρδισε και πάλι στην Χερέθ, αυτή τη φορά σε στεγνή πίστα. Επίσης ανέβηκε άλλες πέντε φορές στο βάθρο και κατετάγη 5ος στην βαθμολογία.

2006: Συμμετέχει στην κατηγορία των 250cc του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με Gilera. Το καλύτερο αποτέλεσμά του ήταν η 6η θέση στο Ιαπωνικό GP και πάλεψε για τον τίτλο «Πρωτοεμφανιζόμενος της Χρονιάς», όπου τον έχασε από τον Shuhei Aoyama για επτά βαθμούς. Κατετάγη 10ος.

2007: Έχει μια ανάλογη αγωνιστική πορεία με την ίδια ομάδα και επίσης κατετάγη 10ος.

2008: Κερδίζει για πρώτη φορά στην κατηγορία στο Ιταλικό GP, στο Mugello. Πολλοί τον κατηγόρησαν ότι «έκλεισε» σκόπιμα τον Hector Barbera ο οποίος έπεσε στον πρώτο γύρο. Στο τέλος της χρονιάς θα κερδίσει τον Παγκόσμιο Τίτλο στα 250cc.

2009: Tερματίζει τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

2010: Κάνει το ντεμπούτο του στην MotoGP με Honda. Τερματίζει σε 16 από τους 18 αγώνες και κατετάγη 8ος στο Πρωτάθλημα.

2011: Λαμβάνει μέρος στο Πρωτάθλημα όπου χαρακτηρίζεται από τις πολλές πτώσεις και από το συμβάν με τον Dani Pedrosa στο Γαλλικό GP, όπου ο Ισπανός έπεσε και έσπασε την κλείδα του. Αναβάτες και μέλη των paddock τον κατηγορούν για επικίνδυνη οδήγηση. Στην Καταλονία σημειώνει την πρώτη του pole position στην κατηγορία. Στην Μαλαισία, χάνει τη ζωή του στα 24 χρόνια.



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Πρώτο Grand Prix: MotoGP, 2010 (Κατάρ), 250cc: (2006, Iσπανία), 125cc (2002, Τσεχία).

Πρώτη pole position: MotoGP, 2011 (Καταλονία), 250cc: (2008, Πορτογαλία), 125cc (2004, Ισπανία).

Πρώτος ταχύτερος γύρος αγώνα: 250cc: (2008, Iσπανία), 125cc (2005, Κατάρ).

Πρώτο βάθρο: MotoGP, 2011 (Τσεχία), 250cc: (2008, Πορτογαλία), 125cc (2004, Ισπανία).

Πρώτη νίκη σε GP: 250cc: (2008, Iταλία), 125cc (2004, Ισπανία).

Νίκες σε GP: 12 στα 250cc, 2 στα 125cc.

2η θέση: Μία στα MotoGP, 4 στα 250cc, μία στα 125cc.

3η θέση: Μία στα MotoGP, 6 στα 250cc, 4 στα 125cc.

Βάθρα: 2 στα MotoGP, 22 στα 250cc, 7 στα 125cc.

Pole positions: 2 στα MotoGP, 10 στα 250cc, 3 στα 125cc.

Ταχύτεροι γύροι αγώνα: 8 στα 250cc, Μία στα 125cc.

Παγκόσμια Πρωταθλήματα: Ένα στα 250cc.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Gresini δεν θα λάβει μέρος στην Βαλένθια


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ιταλικού Τύπου, η ομάδα της Gresini Honda δεν θα λάβει μέρος στην Βαλένθια, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς αλλά και στις δοκιμές που θα ακολουθήσουν το Grand Prix. Ο Fausto Gresini δήλωσε σχετικά:

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα μου δεν θα συμμετέχει στο Grand Prix της Βαλένθια και στο τεστ που είναι προγραμματισμένο για την επομένη αυτού.»

Ο Gresini, ο οποίος εκτός από τον Simoncelli έχει δει να χάνεται και ο Daijiro Kato το 2003 στην Suzuka, δήλωσε για την απώλεια του Ιταλού:

«Η επόμενη ημέρα είναι περισσότερο οδυνηρή. Μου έρχονται στο μυαλό μου πολλές εικόνες από όσα ζήσαμε μαζί αυτά τα δύο χρόνια. Ο Marco ήταν αυθόρμητος, πάντα έκανε αυτό που πίστευε ότι ήταν σωστό. Ήταν πάντα χαρούμενος και είχε χρυσή καρδιά. Δεν θυμάμαι να είχε θυμώσει ούτε μία φορά. Ήταν ένα μοναδικό παιδί που προερχόταν από μία μοναδική οικογένεια. Με τον πατέρα του ήταν πολύ δεμένοι, σαν αδέρφια. Μίλησα και με τον Alberto Vitaloni, τον Πρόεδρο της San Carlo του βασικού χορηγού της ομάδας ο οποίος είναι συντετριμμένος. Μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή την περιπέτεια επειδή και αυτός λάτρευε τον Marco.»

Διαβάστε περισσότερα...

Δηλώσεις οδηγών για τον «SuperSic»


Όλοι οι «συνάδελφοι» του Marco Simoncelli σοκαρίστηκαν από την απώλειά του και δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη. Ολιγόλογοι στις δηλώσεις τους δεν μπορούσαν να κρύψουν την λύπη τους για το χαμό του. Τα λόγια τους είναι χαρακτηριστικά:

Nicky Hayden:

«Μερικές φορές η ζωή δεν έχει νόημα… Αναπαύσου εν ειρήνη Νο 58. Ήσουν ένα αστέρι εντός και εκτός πίστας και θα λείπεις σε όλους μας.»

Ben Spies:

«“SuperSic” καλή ανάπαυση…»

Cal Crutchlow:

«Αναπαύσου εν ειρήνη Marco Simoncelli! Ήσουν ένας σπουδαίος οδηγός και εκπληκτικός άνθρωπος. Η σκέψη μου είναι στην οικογένειά του και τους φίλους του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την σημερινή ημέρα.»

Hector Barbera:

«Είμαι σοκαρισμένος. Είμαστε οδηγοί αγώνων και γνωρίζουμε ότι υπάρχει κίνδυνος σε αυτό που κάνουμε αλλά γνωρίζουμε ότι οι Οργανωτές φροντίζουν να αυξάνεται συνεχώς η ασφάλειά μας. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά για να κάνουν τη δουλειά μας περισσότερο ασφαλή.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν στιγμές που η ατυχία οδηγεί σε τραγωδία και το είδαμε με τον Marco Simoncelli. Είναι άλλη μια άσχημη ημέρα για τους αγώνες μοτοσυκλετών. Χάσαμε έναν υπέροχο φίλο και θα θυμάμαι τον Marco ως έναν άξιο αντίπαλο με τον οποίο είχαμε μεγάλες μάχες στο παρελθόν.»

Κarel Abraham:

«Η ομάδα Cardion AB Motoracing εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς του Marco Simoncelli ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στην πίστα της Sepang.»

Jorge Lorenzo:

«Δεν ξέρω τι να πω… Μόνο ότι θα μας λείπει πολύ. Αναπαύσου εν ειρήνη Μarco.»

John Hopkins:

«Είχες θεϊκή ταχύτητα Marco. Το αγωνιστικό πνεύμα σου θα ζει αιώνια.»

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Δηλώσεις του HRC για τον Simoncelli

Οι άνθρωποι του HRC, στο οποίο άνηκε και ο Marco Simoncelli, είναι σοκαρισμένοι από τον αναπάντεχο χαμό του Ιταλού οδηγού. Σε δηλώσεις τους τόνισαν τη λύπη τους λέγοντας χαρακτηριστικά:

Shuhei Nakamoto, Αντιπρόεδρος του HRC:

«Δεν ξέρω τι να πω. Ο Marco ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και ένας ταλαντούχος αναβάτης. Μερικές φορές ήμουν σκληρός απέναντί του, όπως στο Brno όπου πήρε το πρώτο του βάθρο και του είπα: “Ήσουν τυχερός!” και θύμωσε πολύ. Όμως το έκανα για του δώσω κίνητρο για να προσπαθήσει περισσότερο. Σκεφτόμουν ότι εάν κέρδιζε σε έναν αγώνα θα το γιορτάζαμε μαζί… Θέλω να τον ευχαριστήσω για ό,τι μας έδωσε και να συλλυπηθώ ειλικρινά τους δικούς του.»

Dani Pedrosa:

«Δεν μπορείς να πεις πολλά έπειτα από μια τέτοια τραγωδία. Θέλω μόνο να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και τους ανθρώπους που αγαπούσε. Βρέθηκα με τον πατέρα του και απλά αγκαλιαστήκαμε. Ήταν ένα τραγικό ατύχημα και όλοι είμαστε σοκαρισμένοι. Πολλές φορές ξεχνάμε τον κίνδυνο που υπάρχει στο σπορ και ότι μπορείς να χάσεις αγαπημένους ανθρώπους. Είναι σαφές ότι όλοι κάνουμε αυτό που θέλουμε και αγαπάμε αλλά σε στιγμές σαν αυτές δεν αξίζει τίποτε.»

Andrea Dovizioso:

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν λόγια. Σκέφτομαι μόνο οικογένεια του Marco, ιδίως τους γονείς του, και τους αγαπημένους του. Έχω ένα παιδί και αυτή είναι η χειρότερη κατάσταση που μπορείς να βρεθείς. Είδα τις εικόνες από το συμβάν και σοκαρίστηκα. Σε ένα αγώνα πιέζεις πολύ και η καταστροφή καραδοκεί. Ο Marco ήταν δυνατός οδηγός και πάντα πίεζε πολύ. Αγωνιζόμαστε μαζί από παιδιά και τον έχω δει πολλές φορές να πιέζει και να πέφτει αλλά χωρίς να τραυματιστεί. Έμοιαζε να είναι ανίκητος και αυτό που συνέβη σήμερα μοιάζει απίθανο.»

Casey Stoner:

«Είμαι σοκαρισμένος από την απρόσμενη απώλεια του Marco. Όταν συμβαίνουν τέτοια, καταλαβαίνεις την αξία της ζωής. Είμαι αναστατωμένος μέσα μου. Λυπάμαι για τον Marco και για την οικογένειά του και δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε. Οι σκέψεις μας και οι ευχές μας είναι μαζί τους. Ελπίζω να είναι ενωμένοι για να αντέξουν το τραγικό γεγονός.»

Όπως ανακοινώθηκε, ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες για αύριο δοκιμές με την μοτοσυκλέτα της επόμενης χρονιάς, στην πίστα της Sepang.

Διαβάστε περισσότερα...

Αντίο MARCO !!!!

Eφυγε από τη ζωή ένας ταλαντούχος οδηγός ο Marco Simoncelli.



Στον δεύτερο κιόλας γύρω του αγώνα στην Μαλαισία έπεσε και στην προσπάθειά του να σωσει την πτώση κράτησε τη μηχανή έτσι πήρε μια περίεργει πορεία και ο Edwards τον πάτησε και έπεσε και αυτός και ο Rossi πάτησε το χέρι του αλλά δεν έπεσε . ΑΝΤΙΟ MARCO!
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Sepang Kατατακτήριες: O Pedrosa στην pole position

Οι Κατατακτήριες Δοκιμές για τον 17ο αγώνα της χρονιάς ήταν αρκετά επεισοδιακές, κυρίως λόγω κυκλοφοριακού προβλήματος στην πίστα, για τους οδηγούς που διεκδικούσαν την pole position.

O Dani Pedrosa όμως ήταν αυτός που την πήρε τελικά, επιβεβαιώνοντας την εκπληκτική του οδήγηση που χθες εντυπωσίασε όλους τους υπόλοιπους, παρά το ότι στα πρώτα λεπτά των δοκιμών είχε μια ανώδυνη πτώση. Ο Ισπανός ήταν και πάλι ο ταχύτερος με διαφορά 2 δεκάτων του δευτερολέπτου στο 4ο κομμάτι της πίστας και αυτό ήταν αρκετό για να του δώσει την 1η θέση με 2:01.462, παρά τις προσπάθειες του Casey Stoner, αλλά και του Andrea Dovizioso. Οι τρεις οδηγοί της ομάδας Repsol Honda θα ξεκινήσουν λοιπόν από την πρώτη σειρά, έχοντας μάλιστα και τις τρεις υψηλότερες τελικές ταχύτητες στα 315.6 – 313 χαω.

Την έκπληξη έκανε ο Colin Edwards στην 4η θέση, που σε μια πίστα που γνωρίζει εξαιρετικά καλά, κατάφερε να πάρει το καλύτερο από τα μαλακότερα ελαστικά του και να σταματήσει το χρονόμετρο στο 2:02.010, με την δορυφορική του Yamaha M1.

O Marco Simoncelli που είχε εντυπωσιάσει στις ΕΔ3, δεν κατάφερε να πιάσει τον χρόνο που είχε κάνει το πρωί και έμεινε 5ος, με διαφορά 0.643 από την κορυφή, αλλά με καλό ρυθμό με τα σκληρά λάστιχα, που μάλλον θα χρησιμοποιήσει στον αγώνα.

Ο Nicky Hayden ήταν και πάλι η πρώτη Ducati, με αναλογικά πολύ καλό χρόνο που του δίνει το δικαίωμα να ξεκινήσει από την 2η σειρά, για 2ο συνεχόμενο αγώνα.

Ο Hiro Aoyama με την δορυφορική Honda Gresini πήρε την 7η θέση, συνεχίζοντας την καλή εμφάνιση που άρχισε χθες στην Sepang.

Ο Alvaro Bautista με την Suzuki είναι στην 8η θέση, αφού ο Ισπανός πάλι δεν κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά το χρόνο του με το μαλακότερο ελαστικό, αλλά με τον καλό ρυθμό που είχε με τα σκληρότερα λάστιχα και με την υψηλή τελική της GSV στα 312.2 χαω, μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο στον αγώνα.

O Valentino Rossi κλείνει την 3η σειρά της εκκίνησης, αφού στάθηκε λίγο άτυχος και λίγο απρόσεκτος στον τελευταίο του γύρο, όταν πάτησε λίγο έξω από το κερμπ, τη στιγμή που κυνηγούσε με αξιώσεις την 5η ή 6η θέση, με βάση τα περάσματα που έκανε στις τρεις προηγούμενες ενδιάμεσες χρονομετρήσεις.

Ο Ben Spies ξεκινά από την χειρότερή του φετινή θέση, την 16η, αφού έπεσε και δεν κατάφερε να συνεχίσει όπως θα ήθελε. Είχε πέσει και στις πρωινές ΕΔ3 και οι πόνοι λειτούργησαν αθροιστικά στο ατύχημα που είχε την επρασμένη εβδομάδα στην Αυστραλία.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Pos.Num.RiderNationTeamBikeKm/hTimeGap 1st/Prev.
126Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda315.32'01.462
227Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda315.62'01.4910.029 / 0.029
34Andrea DOVIZIOSOITARepsol Honda TeamHonda313.02'01.6660.204 / 0.175
45Colin EDWARDSUSAMonster Yamaha Tech 3Yamaha308.92'02.0100.548 / 0.344
558Marco SIMONCELLIITASan Carlo Honda GresiniHonda309.02'02.1050.643 / 0.095
669Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati311.32'02.1720.710 / 0.067
77Hiroshi AOYAMAJPNSan Carlo Honda GresiniHonda312.72'02.2540.792 / 0.082
819Alvaro BAUTISTASPARizla Suzuki MotoGPSuzuki312.22'02.3320.870 / 0.078
946Valentino ROSSIITADucati TeamDucati307.52'02.3950.933 / 0.063
1035Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha307.92'02.7561.294 / 0.361
1114Randy DE PUNIETFRAPramac Racing TeamDucati308.22'02.9391.477 / 0.183
1265Loris CAPIROSSIITAPramac Racing TeamDucati307.92'03.0771.615 / 0.138
1317Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati310.72'03.4381.976 / 0.361
148Hector BARBERASPAMapfre Aspar Team MotoGPDucati310.82'03.6192.157 / 0.181
1524Toni ELIASSPALCR Honda MotoGPHonda311.32'03.6462.184 / 0.027
1611Ben SPIESUSAYamaha Factory RacingYamaha305.62'03.6782.216 / 0.032
1789Katsuyuki NAKASUGAJPNYamaha Factory RacingYamaha302.72'04.0722.610 / 0.394
Διαβάστε περισσότερα...

Sepang ΕΔ3: Πάλι Dani, πάλι 4 Honda


Ο Dani Pedrosa όπως και χθες συνέχισε την κυριαρχία του στην πίστα της Μαλαισίας και μάλιστα αυτήν τη φορά χωρίς να φορέσει μαλακό λάστιχο πίσω. Ο Ισπανός σημείωσε χρόνο 2:01.769, ήταν ο ταχύτερος στην ευθεία με 314.77 χαω, αλλά η διαφορά του βγήκε και πάλι από το τελευταίο κομμάτι της πίστας (φρένα τελευταίας στροφής, βλ. φωτο), όπου όμως η διαφορά του μειώθηκε στα 0.185 του δευτερολέπτου από τον 2ο στον τομέα αυτό, που ήταν ο Stoner.

O Marco Simoncelli ήταν όμως αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με χθες και πήρε τελικά την 2η θέση με χρόνο 2:02.034, μάλιστα ο ψηλός ήταν ταχύτερος από όλους στο 2ο και 3ο κομμάτι της πίστας και χάνει στο 4ο και 1ο που περιλαμβάνουν τις δύο μεγάλες ευθείες, όπου χάνει σε τελική ταχύτητα περίπου 5 χαω σε σχέση με τον Pedrosa.

O Andrea Dovizioso δείχνει δυνατός σε αυτήν την πίστα και πήρε την 3η θέση, μπροστά από τον Stoner.

O Nicky Hayden ήταν η μεγάλη έκπληξη στο ξεκίνημα των Ελεύθερων Δοκιμών 3, αφού κράτησε την 3η θέση για αρκετή ώρα και με χρόνο 2:02.249 πήρε τελικά την 5η θέση, αλλά με μαλακό λάστιχο πίσω στην carbon Ducati του.

Ο Alvaro Bautista με την Suzuki του ήταν ο ταχύτερος στο 1ο κομμάτι της πίστας! και τελικά πήρε την 6η θέση με διαφορά λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο από την κορυφή.

Ο Colin Edwards ήταν και πάλι η πρώτη Yamaha M1, μάλιστα με διαφορά σχεδόν ένα δευτερόλεπτο από τον ομόσταυλό του που είναι στην 12η θέση, τη στιγμή που ο εργοστασιακός Ben Spies κατατάχτηκε 14ος, αφού την προσπάθειά του διέκοψε μια πτώση στην 1η στροφή της πίστας, η οποία δεν έκανε καθόλου καλό στα ήδη κτυπημένα πλευρά του από την περασμένη εβδομάδα και την Αυστραλία.

Η άλλη ευχάριστη έκπληξη για την Ducati είναι η επίδοση του Valentino Rossi, με χρόνο 2:02.614, με την 8η θέση, αλλά και με μειωμένη διαφορά στα 0.845 του δευτερολέπτου από την κορυφή, στοιχείο πολύ θετικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι χθες απείχε 2.4'' από τον Dani!

O Hiro Aoyama συνέχισε τις καλές χθεσινές επιδόσεις, παρά το ότι έχασε μερικές θέσεις. Την δεκάδα κλείνει ο γερόλυκος Loris Capirossi που θέλει να κάνει μια καλή εμφάνιση, σε μια από τις πίστες που είχε μεγάλες επιτυχίες.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Pos.Num.RiderNationTeamBikeKm/hTimeGap 1st/Prev.
126Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda314.82'01.769
258Marco SIMONCELLIITASan Carlo Honda GresiniHonda309.62'02.0340.265 / 0.265
34Andrea DOVIZIOSOITARepsol Honda TeamHonda311.22'02.0810.312 / 0.047
427Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda313.02'02.1690.400 / 0.088
569Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati309.02'02.2490.480 / 0.080
619Alvaro BAUTISTASPARizla Suzuki MotoGPSuzuki311.42'02.3430.574 / 0.094
75Colin EDWARDSUSAMonster Yamaha Tech 3Yamaha309.02'02.4630.694 / 0.120
846Valentino ROSSIITADucati TeamDucati306.62'02.6140.845 / 0.151
97Hiroshi AOYAMAJPNSan Carlo Honda GresiniHonda312.02'02.7440.975 / 0.130
1065Loris CAPIROSSIITAPramac Racing TeamDucati307.02'02.8251.056 / 0.081
1114Randy DE PUNIETFRAPramac Racing TeamDucati307.12'03.0191.250 / 0.194
1235Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha305.42'03.4141.645 / 0.395
138Hector BARBERASPAMapfre Aspar Team MotoGPDucati306.92'03.5541.785 / 0.140
1411Ben SPIESUSAYamaha Factory RacingYamaha305.02'03.7722.003 / 0.218
1524Toni ELIASSPALCR Honda MotoGPHonda309.52'03.8232.054 / 0.051
1617Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati310.52'03.9522.183 / 0.129
1789Katsuyuki NAKASUGAJPNYamaha Factory RacingYamaha302.42'04.6292.860 / 0.677
Διαβάστε περισσότερα...

Sepang ΕΔ2:Honda στις 5 πρώτες θέσεις

Ο Pedrosa συνεχίζει να κάνει πολλοί καλούς χρόνους
Ακολουθούν οι Stoner,Dovizioso,Simoncelli και
ο Aoyama είναι η έκπληξη όπου έκανε και αυτός έναν πολύ καλό χρόνο
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Pos.Num.RiderNationTeamBikeKm/hTimeGap 1st/Prev.
126Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda312.62'01.250
227Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda312.02'02.0700.820 / 0.820
34Andrea DOVIZIOSOITARepsol Honda TeamHonda310.22'02.6641.414 / 0.594
458Marco SIMONCELLIITASan Carlo Honda GresiniHonda305.02'02.8231.573 / 0.159
57Hiroshi AOYAMAJPNSan Carlo Honda GresiniHonda308.12'02.9511.701 / 0.128
65Colin EDWARDSUSAMonster Yamaha Tech 3Yamaha305.92'02.9911.741 / 0.040
719Alvaro BAUTISTASPARizla Suzuki MotoGPSuzuki309.42'03.1231.873 / 0.132
814Randy DE PUNIETFRAPramac Racing TeamDucati304.62'03.1591.909 / 0.036
911Ben SPIESUSAYamaha Factory RacingYamaha304.72'03.3122.062 / 0.153
1017Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati308.82'03.3182.068 / 0.006
1169Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati307.42'03.4452.195 / 0.127
1265Loris CAPIROSSIITAPramac Racing TeamDucati302.92'03.5952.345 / 0.150
1346Valentino ROSSIITADucati TeamDucati303.72'03.6772.427 / 0.082
1421John HOPKINSUSARizla Suzuki MotoGPSuzuki303.02'03.8852.635 / 0.208
1535Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha305.02'03.9012.651 / 0.016
1624Toni ELIASSPALCR Honda MotoGPHonda308.12'04.0712.821 / 0.170
178Hector BARBERASPAMapfre Aspar Team MotoGPDucati305.72'04.6033.353 / 0.532
1889Katsuyuki NAKASUGAJPNYamaha Factory RacingYamaha300.02'05.9964.746 / 1.393
Διαβάστε περισσότερα...

Sepang ΕΔ1: 4 Honda στις 4 πρώτες θέσεις

Ο Ισπανός οδηγός της Repsol Honda ξεκίνησε δυναμικά τον 17ο Αγώνα της χρονιάς με πολύ καλή εμφάνιση και σταθερά καλύτερους χρόνους από όλες τις εργοστασιακές Honda, που – απόντος του Jorge Lorenzo – πήραν τις 4 πρώτες θέσεις, όπως έκαναν και στον αγώνα της Αυστραλίας την περασμένη εβδομάδα.

Ο Pedrosa σταμάτησε το χρονόμετρο στο 2:01.916 κάτω από το ρεκόρ πίστας που έχει ο Stoner με 2:02.108 από το 2007.

Ο Αυστραλός ομόσταυλός του πήρε την 2η θέση, οδηγώντας χωρίς άγχος και χωρίς το συνηθισμένο σούπερ-δυναμικό τρόπο του. Ο Stoner έμεινε στο 2:02.557 με μεγάλη διαφορά, αλλά σίγουρα δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

Ο Andrea Dovizioso ήταν στη 2η θέση στο μεγαλύτερο μέρος των Ελεύθερων Δοκιμών 2 και τελικά έμεινε 3ος, κάνοντας το 1-2-3 για την ομάδα του HRC.

O Marco Simoncelli συμπλήρωσε το 4 στις 4 πρώτες θέσεις για τους εργοστασιακούς οδηγούς της Honda, με διαφορά όμως 1.395 από την κορυφή, διαφορά που μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ μεγάλη. Ο ψηλός του MotoGP υστερεί κατά 5 χαω σε τελική ταχύτητα σε σχέση με τα 310.9 χαω που σημείωσε ο Stoner και προφανώς χάνει μεγάλο μέρος του χρόνου στις δύο μεγάλες ευθείες της πίστας, όπου η τελική είναι σημαντικός παράγοντας.

Στην 5η θέση ο Alvaro Bautista και η Suzuki του, επιβεβαιώνουν την βελτίωση των τελευταίων αγώνων, αλλά με διαφορά 1.642 από τον Pedrosa.

O Ben Spies είναι η πρώτη Yamaha, κοντά στον Ισπανό και μπροστά από τον Γάλλο Randy De Puniet που είναι η πρώτη Ducati!

Colin Edwards & Hiroshi Aoyama ακολουθούν, μπροστά από τον Valentino Rossi που κλείνει την πρώτη δεκάδα. Ο Ιταλός με 2:04.280 είναι 2.364 δευτερόλεπτα πάνω από τον καλύτερο χρόνο και αν σκεφτεί κανείς ότι τον Φεβρουάριο εκεί έκανε 2:01.842 και ήταν 1'' πάνω από τον τότε καλύτερο χρόνο, μάλλον δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος! Θα φανεί στη συνέχεια το πως θα πάει η διαφορά από την κορυφή, αν και υπάρχουν πολλές πιθανότητες η τροπική βροχή να κάνει την εμφάνισή της πριν τις μεσημεριανές – ώρα Μαλαισίας – δοκιμές.

O Katsuyuki Nakasuga που αντικαθιστά τον τραυματία Jorge Lorenzo, τα πήγε αρκετά καλά με διαφορά μόλις 1.8'' από τον Spies.

O Hector Barbera που επέστρεψε στη δράση μετά το σπάσιμο της κλείδας του, έκανε μόνο 5 γύρους και είναι αμφίβολη η συνέχιση της προσπάθειά του.
AΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Pos.Num.RiderNationTeamBikeKm/hTimeGap 1st/Prev.
126Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda310.72'01.916
227Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda310.92'02.5570.641 / 0.641
34Andrea DOVIZIOSOITARepsol Honda TeamHonda309.32'02.5900.674 / 0.033
458Marco SIMONCELLIITASan Carlo Honda GresiniHonda305.62'03.3111.395 / 0.721
519Alvaro BAUTISTASPARizla Suzuki MotoGPSuzuki308.32'03.5581.642 / 0.247
611Ben SPIESUSAYamaha Factory RacingYamaha303.42'03.5861.670 / 0.028
714Randy DE PUNIETFRAPramac Racing TeamDucati306.12'03.7601.844 / 0.174
85Colin EDWARDSUSAMonster Yamaha Tech 3Yamaha305.22'03.7781.862 / 0.018
97Hiroshi AOYAMAJPNSan Carlo Honda GresiniHonda308.02'03.9081.992 / 0.130
1046Valentino ROSSIITADucati TeamDucati305.32'04.2802.364 / 0.372
1117Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati306.92'04.3452.429 / 0.065
1269Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati303.52'04.4742.558 / 0.129
1365Loris CAPIROSSIITAPramac Racing TeamDucati303.22'04.5212.605 / 0.047
1421John HOPKINSUSARizla Suzuki MotoGPSuzuki302.32'04.6092.693 / 0.088
1535Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha304.62'04.6662.750 / 0.057
1624Toni ELIASSPALCR Honda MotoGPHonda308.32'04.8902.974 / 0.224
1789Katsuyuki NAKASUGAJPNYamaha Factory RacingYamaha300.92'05.3903.474 / 0.500
188Hector BARBERASPAMapfre Aspar Team MotoGPDucati300.32'06.1994.283 / 0.809
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Phillip Island: Lorenzo out, GAME OVER!

Η πρωινή πτώση του Jorge Lorenzo ήταν τελικά πιο σοβαρή από ότι φαινόταν, αφού ο τραυματισμός του στο δάκτυλό του είναι τόσο σοβαρός, ώστε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2010 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μελβούρνης για άμεση χειρουργική επέμβαση και βέβαια δεν θα τρέξει στον σημερινό αγώνα, ενώ μπορεί να χάσει και το επόμενο Grand Prix της Μαλαισίας την επόμενη Κυριακή.





Διαβάστε περισσότερα...

Phillip Island Αγώνας, Stoner: Νικητής και Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Ο Casey Stoner και η Honda RC212V έστριψαν πρώτοι στην πρώτη στροφή του Philip Island και έμειναν σε αυτήν την θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας 27 γύρους αργότερα. Ο Αυστραλός παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 έλεγχε συνεχώς τον αγώνα στις κρύες συνθήκες και τον δυνατό αέρα, που έφερε τις σταγόνες της βροχής λίγους γύρους πριν το τέλος. Η άσπρη σημαία που βγήκε σήμαινε ότι κάθε οδηγός μπορούσε να μπει στα πιτς και να πάρει την 2η μοτοσυκλέτα του με τα βρίχινα λάστιχα και ρυθμίσεις.

Όμως ενώ οι Hayden & Capirossi χρησιμοποίησαν αυτή τη δυνατότητα που δίνει ο κανονισμός, ο Stoner έμεινε στην πίστα κόβοντας πάρα πολύ τον ρυθμό του, μέχρι τον τελευταίο γύρο, όταν η βροχή σταμάτησε και ο Casey πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού για να πάρει την 39η νίκη της καριέρας του, την 5η συνεχόμενη στο Grand Prix της Αυστραλίας και μαζί τον 2ο Τίτλο του, τον τελευταίο της εποχής των 800cc, ενώ παράλληλα η Honda πήρε και μαθηματικά το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Το πανηγύρι της Ιαπωνικής εταιρίας έγινε ακόμη μεγαλύτερο με τις 4 πρώτες θέσεις να πηγαίνουν στους εργοστασιακούς οδηγούς του HRC, αφού στον τελευταίο γύρο και πάλι ο Marco Simoncelli πέρασε τον Andrea Dovizioso, στην μάχη για τις δύο επόμενες θέσεις του βάθρου, ενώ ο Dani Pedrosa έμεινε 4ος.

Πίσω από τις 4 Honda, o Alvaro Bautista έδινε την μάχη με τις δύο Ducati των Valentino Rossi & Nicky Hayden. O Rossi όταν ξεκίνησε η βροχή ανέβασε ρυθμό και την στιγμή που πέρασε 5ος έπεσε στην 10η στροφή της πίστας, ακριβώς μπροστά στον Ισπανό οδηγό. Αντίστοιχα ο Bautista στη συνέχεια έπεσε 4 γύρους πριν το τέλος, ενώ ήδη κάνει διαφορά ασφαλείας από τον Hayden. Ο Αμερικανός με τη σειρά του μπήκε στα πιτς και πήρε την βρόχινη μοτοσυκλέτα του χάνοντας 2 θέσεις και τερματίζοντας 7ος.

Η 5η θέση έτσι πήγε στον Colin Edwards που έκανε έναν προσεκτικό αγώνα, ενώ 6ος είναι ο Randy De Puniet που επέζησε στην σκληρή μάχη με τους Αοyama, Crutchlow (έπεσαν στην ίδια στροφή) και Abraham (έπεσε αλλά τερμάτισε 10ος).

Ο Toni Elias πήρε τους βαθμούς της 8ης θέσης, ενώ 9ος τερμάτισε ο Loris Capirossi που είχε μπει στα πιτς για να πάρει την βρόχινη Ducati του.
AΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Pos.PointsNum.RiderNationTeamBikeKm/hTime/Gap
12527Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda171.442'02.425
22058Marco SIMONCELLIITASan Carlo Honda GresiniHonda171.3+2.210
3164Andrea DOVIZIOSOITARepsol Honda TeamHonda171.2+2.454
41326Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda170.5+13.160
5115Colin EDWARDSUSAMonster Yamaha Tech 3Yamaha169.3+30.886
61014Randy DE PUNIETFRAPramac Racing TeamDucati168.1+48.800
7969Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati166.4+1'16.314
8824Toni ELIASSPALCR Honda MotoGPHonda164.91 Lap
9765Loris CAPIROSSIITAPramac Racing TeamDucati164.61 Lap
10617Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati156.12 Laps
Not Classified


19Alvaro BAUTISTASPARizla Suzuki MotoGPSuzuki171.94 Laps


7Hiroshi AOYAMAJPNSan Carlo Honda GresiniHonda170.64 Laps


35Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha170.64 Laps


46Valentino ROSSIITADucati TeamDucati172.214 Laps
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Phillip Island Κατατακτήριες: O Stoner απόλυτος κυρίαρχος

Ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 και 4 φορές από τότε νικητής του Grand Prix της χώρας του, ο “βασιλιάς” του Philip Island, εντυπωσίασε σήμερα και πήρε την 11η pole position της χρονιάς με χρόνο 1:29.975 διαλύοντας τον συναγωνισμό, αφού ο 2ος είναι σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω του.

Ο Casey Stoner που αύριο γίνεται 26 χρόνων οδήγησε εντυπωσιακά και θεαματικά, αλλά και αποτελεσματικά για να είναι το μεγάλο φαβορί αύριο. Βέβαια τα πάντα μπορεί να συμβούν, αφού στο ξεκίνημα της Moto2 ξεκίνησε και η αναμενόμενη βροχή, έστω για λίγο. Βέβαια ο Stoner έχει αποδείξει ότι είναι πολύ γρήγορος και στην βροχή, οπότε μάλλον δεν θα αλλάξει πολύ το σκηνικό.

Στην 2η θέση ο Jorge Lorenzo ξεκάθαρα ότι είναι πολύ δύσκολο να συναγωνιστεί τον μεγάλο του αντίπαλο μέσα στην έδρα του και έτσι προφανώς ο Ισπανός θα περιοριστεί στο να υπερασπιστεί την 2η θέση, κάτι που φαίνεται σχετικά εύκολο.

Αυτός που μπορεί να του κάνει τη ζωή δύσκολη είναι ο Marco Simoncelli που είναι στην 3η θέση και γενικά είναι σταθερά γρήγορος από χθες. Ο άλλος μεγάλος υποψήφιος για το βάθρο, ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στην Ιαπωνία, ο Dani Pedrosa δυσκολεύτηκε στις Κατατακτήριες και θα ξεκινήσει από την 3η σειρά και την 8η θέση.

Ο Alvaro Bautista και η Suzuki του είναι η ευχάριστη έκπληξη, αφού μέχρι τώρα είχαν καλύτερη θέση την 8η φέτος σε Κατατακτήριες και σήμερα πήρε την 4η με ένα πολύ καλό γύρο, ακολουθώντας τον Andrea Dovizioso, ο οποίος ξεκινάει 5ος.

Την 2η σειρά της εκκίνησης κλείνει ο Nicky Hayden με την Ducati GP11.1, που οδήγησε καλά στην πίστα στην οποία κατέχει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου σε αγώνα από το 2008!

Ο ομόσταυλός του Valentino Rossi με την GP11.2 και το αλουμινένιο πλαίσιο, για άλλη μια φορά δυσκολεύτηκε εμφανώς να έχει αίσθηση από το μπροστινό του και έμεινε στην 13η θέση, με διαφορά πάνω από 2'' από τον πρώτο και σχεδόν 1.2'' πίσω από τον Αμερικανό της Ducati!

O Ben Spies, o Αμερικανός της Yamaha, είχε μία πτώση στο ξεκίνημα των Κατατακτήριων και τελικά μπήκε με την 2η μοτοσυκλέτα στο τελευταίο μισάωρο για να πάρει την 7η θέση.

Οι γερόλυκοι Colin Edwards & Loris Capirossi πήραν τις θέσεις 9 & 10 αντίστοιχα.

Ο Αυστραλός Damian Cudlin μετά την πρωινή του πτώση δεν κατάφερε να φτάσει το 107% του χρόνου του πρώτου και δεν θα αγωνιστεί, εκτός αν οι αγωνοδίκες εκτιμήσουν το γεγονός ότι την Παρασκευή είχε κάνει πολύ καλό χρόνο μέσα στο 107% του ορίου.
AΠΟΤΕΤΕΛΕΣΜΑ:

Pos.Num.RiderNationTeamBikeKm/hTimeGap 1st/Prev.
127Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda321.41'29.975
21Jorge LORENZOSPAYamaha Factory RacingYamaha314.91'30.4480.473 / 0.473
358Marco SIMONCELLIITASan Carlo Honda GresiniHonda316.51'30.5990.624 / 0.151
419Alvaro BAUTISTASPARizla Suzuki MotoGPSuzuki319.31'30.7140.739 / 0.115
54Andrea DOVIZIOSOITARepsol Honda TeamHonda320.61'30.7800.805 / 0.066
669Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati314.71'30.7920.817 / 0.012
711Ben SPIESUSAYamaha Factory RacingYamaha315.71'30.8350.860 / 0.043
826Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda316.11'30.8710.896 / 0.036
95Colin EDWARDSUSAMonster Yamaha Tech 3Yamaha314.21'31.2371.262 / 0.366
1065Loris CAPIROSSIITAPramac Racing TeamDucati310.31'31.5831.608 / 0.346
1114Randy DE PUNIETFRAPramac Racing TeamDucati313.91'31.6351.660 / 0.052
127Hiroshi AOYAMAJPNSan Carlo Honda GresiniHonda318.91'31.8891.914 / 0.254
1346Valentino ROSSIITADucati TeamDucati315.41'31.9802.005 / 0.091
1435Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha316.51'32.0232.048 / 0.043
1517Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati321.11'32.0542.079 / 0.031
1624Toni ELIASSPALCR Honda MotoGPHonda321.61'32.5032.528 / 0.449

6Damian CUDLINAUSMapfre Aspar Team MotoGPDucati303.81'36.6666.691 / 4.163
Διαβάστε περισσότερα...

Phillip Island: ΕΔ3: Super Stoner μόνος μπροστά!

Σε ένα κρύο πρωινό με θερμοκρασία στους 19ο Κελσίου και της ασφάλτου στους 24, αλλά με πολύ δυνατό αέρα, οι χρόνοι όλων ανέβηκαν. Ο μόνος που πλησίασε το χθεσινό του χρόνο, ο μόνος που κατέβηκε το 1’31’’ ο μόνος που έδωσε θέαμα στην οδήγησή του είναι ο Casey Stoner που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:30.550.

Η Honda RC212V έδειχνε πολύ δυνατή παντού, εκτός από το πρώτο κομμάτι της πίστας (όπου ελάχιστα ταχύτερος είναι ο Lorenzo), λόγω του μαλακού μπροστινού ελαστικού που επέλεξε να φορέσει ο Αυστραλός και δεν δίνει την ίδια σταθερότητα με το σκληρότερο στην πολύ ανοικτή πρώτη στροφή της πίστας όπου μπαίνουν με 300 χαω!

Ο Jorge Lorenzo λοιπόν είναι ο μόνος που σταθερά και χθες είναι κοντά στον Αυστραλό και μάλλον θα του χαλάσει το πάρτι της κατάκτησης του Τίτλου μπροστά στους συμπατριώτες του, αφού δεν θα βγει 4ος, αν όλα πάνε όπως δείχνουν τώρα.

Ο Dani Pedrosa ήταν σήμερα ο 3ος της παρέας που τα πήγε καλά, μάλιστα μειώνοντας την διαφορά κάτω από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή.

Ο Marco Simoncelli έχασε λίγο έδαφος σε σχέση με χθες, αλλά παραμένει κοντά στη μάχη για το 3ο σκαλί του βάθρου, αν υποθέσουμε ότι οι δύο πρώτοι του πρωταθλήματος θα φύγουν μπροστά στη δική τους μάχη.

Ο Ben Spies στην 5η θέση και αυτός κοντά στη μάχη αυτή, με τον Andrea Dovizioso να συμπληρώνει την τετράδα που φαίνεται ότι θα διεκδικήσει μια θέση στον Αυστραλιανό ήλιο, αν η πρόβλεψη ότι ο καιρός χαλάει δεν επιβεβαιωθεί.

Ο Randy De Puniet είναι η πρώτη Ducati στην 7η θέση, αρκετά μπροστά από τον εργοστασιακό Hayden που είναι 9ος και πάνω από 6 δέκατα ταχύτερος από τον Rossi που όχι μόνο είναι 12ος αλλά υστερεί 2.230 δευτερόλεπτα σε σχέση με τον Stoner, διαφορά τεράστια! Μάλλον από τις χειρότερες εμφανίσεις μέχρι τώρα σε μια πίστα μάλιστα στην οποία περίμεναν πολλά περισσότερα από την GP11.2!

Στις πτώσεις της ημέρας ο Super Sic σημείωσε την 3η του πτώση στην ίδια ακριβώς στροφή που έπεσε στις δύο προηγούμενες δοκιμές και ο Damian Cudlin ήταν πιο άτυχος αφού έπεσε στον 3ο γύρο και δεν κατάφερε να γυρίσει στην πίστα για να συνεχίσει τις δοκιμές.
AΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Pos.Num.RiderNationTeamBikeKm/hTimeGap 1st/Prev.
127Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda325.41'30.550
21Jorge LORENZOSPAYamaha Factory RacingYamaha319.31'31.1900.640 / 0.640
326Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda321.11'31.4650.915 / 0.275
458Marco SIMONCELLIITASan Carlo Honda GresiniHonda320.61'31.6871.137 / 0.222
511Ben SPIESUSAYamaha Factory RacingYamaha318.31'31.7531.203 / 0.066
64Andrea DOVIZIOSOITARepsol Honda TeamHonda324.81'31.7911.241 / 0.038
714Randy DE PUNIETFRAPramac Racing TeamDucati317.91'32.1621.612 / 0.371
819Alvaro BAUTISTASPARizla Suzuki MotoGPSuzuki321.41'32.3171.767 / 0.155
969Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati319.11'32.3341.784 / 0.017
105Colin EDWARDSUSAMonster Yamaha Tech 3Yamaha317.51'32.4741.924 / 0.140
117Hiroshi AOYAMAJPNSan Carlo Honda GresiniHonda324.41'32.4881.938 / 0.014
1246Valentino ROSSIITADucati TeamDucati319.81'32.7802.230 / 0.292
1365Loris CAPIROSSIITAPramac Racing TeamDucati315.91'32.8832.333 / 0.103
1435Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha319.01'32.8982.348 / 0.015
1517Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati323.41'33.1992.649 / 0.301
1624Toni ELIASSPALCR Honda MotoGPHonda323.21'33.4062.856 / 0.207

6Damian CUDLINAUSMapfre Aspar Team MotoGPDucati311.31'39.7779.227 / 6.371
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Φωτογραφίες από την πτώση του Stoner στις ΕΔ1





Διαβάστε περισσότερα...

Phillip Island: ΕΔ2: Stoner – Simoncelli, πιο αργή η πίστα

Στο Philip Island η θερμοκρασία αέρα έμεινε στους 21ο Κελσίου, όμως ο ήλιος ζέστανε την άσφαλτο στους 44, αλλά ο αέρας που εντωμεταξύ δυνάμωσε έριξε λίγο τους χρόνους, εκτός από λίγες περιπτώσεις.

Ο Casey Stoner και πάλι ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 1:30.535, λίγο αργότερος από ότι το πρωί. Τον ακολούθησε ο Marco Simoncelli που βελτίωσε λίγο το δικό του χρόνο, είχε μια ακόμη πτώση στο ίδιο σημείο με αυτό που έπεσε και το πρωί (ώρα Αυστραλίας), αλλά ευτυχώς χωρίς να πάθει τίποτε.

Στην 3η θέση ο Jorge Lorenzo που έχασε αρκετά σε σχέση με το πρωί, με τελική -7 χαω, λόγω του αέρα. Ο ομόσταυλός του Ben Spies με την άλλη Μ1, βελτίωσε σημαντικά το χρόνο του και πήρε την 4η θέση, μπροστά από τον Dani Pedrosa που έμεινε όπως και το πρωί πάνω από 1'' δευτερόλεπτο πίσω από τον χρόνο του δικού του ομόσταυλου Stoner.

O Hiroshi Aoyama ήταν η μεγάλη έκπληξη με την 6η θέση, πάνω στην δορυφορική Honda του. Ο 7ος της κατάταξης είναι ο Randy De Puniet με την δική του δορυφορική Ducati, βελτιώνοντας τον πρωινό του χρόνο κατά 4 δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο Alvaro Bautista με την Suzuki του, βρήκαν κάτι πολύ καλύτερο το απόγευμα και πήραν την 8η θέση, μπροστά από τον Colin Edwards που έχασε 4 δέκατα σε σχέση με τον καλό του πρωινό χρόνο.

Την δεκάδα έκλεισε ο Andrea Dovizioso που και αυτός είναι στους χαμένους, με -6 χαω τελική και -3 δέκατα σε χρόνο, σε σχέση με τις πρωινές του επιδόσεις.

Ο Valentino Rossi δυσκολεύτηκε σε όλη την διάρκεια των 45΄λεπτών των Ελεύθερων Δοκιμών 2 και μόνο στο τέλος έκανε δύο γρήγορους γύρους για να βελτιώσει το χρόνο του σε σχέση με το πρωί, κατά ένα δέκατο, αλλά να χάσει μια θέση μένοντας 13ος. Σίγουρα μια απογοήτευση για τον Ιταλό και περιμένουμε λίγο αργότερα τα σχόλια για την πρώτη ημέρα του Grand Prix της Αυστραλίας.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Pos.Num.RiderNationTeamBikeKm/hTimeGap 1st/Prev.
127Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda318.81'30.535
258Marco SIMONCELLIITASan Carlo Honda GresiniHonda314.41'30.9120.377 / 0.377
31Jorge LORENZOSPAYamaha Factory RacingYamaha313.01'31.1110.576 / 0.199
411Ben SPIESUSAYamaha Factory RacingYamaha312.71'31.4950.960 / 0.384
526Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda311.31'31.5431.008 / 0.048
67Hiroshi AOYAMAJPNSan Carlo Honda GresiniHonda317.01'31.5821.047 / 0.039
714Randy DE PUNIETFRAPramac Racing TeamDucati313.41'31.6701.135 / 0.088
819Alvaro BAUTISTASPARizla Suzuki MotoGPSuzuki317.51'31.7771.242 / 0.107
95Colin EDWARDSUSAMonster Yamaha Tech 3Yamaha310.21'31.8051.270 / 0.028
104Andrea DOVIZIOSOITARepsol Honda TeamHonda318.41'31.8251.290 / 0.020
1169Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati313.91'31.8991.364 / 0.074
1235Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha314.11'31.9691.434 / 0.070
1346Valentino ROSSIITADucati TeamDucati316.51'32.0141.479 / 0.045
1465Loris CAPIROSSIITAPramac Racing TeamDucati310.91'32.0821.547 / 0.068
1517Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati313.41'32.3601.825 / 0.278
1624Toni ELIASSPALCR Honda MotoGPHonda317.81'32.6392.104 / 0.279
176Damian CUDLINAUSMapfre Aspar Team MotoGPDucati310.11'33.6583.123 / 1.019
Διαβάστε περισσότερα...