Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

O Rossi θετικός στο τεστ της GP12 στο Mugello

Συμπλήρωσε 60 γύρους
Σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημά του, όταν έσπασε το πόδι του ο Valentino Rossi ξαναγύρισε στο Mugello, για να δοκιμάσει τη νέα Ducati GP12. Οι συνθήκες ήταν καλές με ήλιο και ζέστη και ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε 60 γύρους, μπροστά στον τεχνικό διευθυντή της Ιταλικής φίρμας, τον Filippo Preziosi, που ήδη τις δύο προηγούμενες μέρες είχε δουλέψει με τους Franco Battaini και Vittoriano Guareschi.

Για τον Rossi ήταν το 2ο τεστ με την GP12 και είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις αλλαγές που έγιναν στην μοτοσυκλέτα, μετά τις δικές του παρατηρήσεις από την πρώτη φορά στην Jerez. Με την ευκαιρία είδε από πρώτο χέρι τη νέα άσφαλτο της πίστας που θεωρητικά είναι ό,τι καλύτερο είχε η πίστα αυτή μέχρι τώρα.

«Είμαι ευχαριστημένος, γιατί ήταν ένα θετικό τεστ. Μου άρεσε πολύ η νέα άσφαλτος. Η επιφάνεια είναι ομαλή, οι τρύπες που τις ήξερα πολύ καλά έχουν εξαφανιστεί και η πρόσφυση είναι φανταστική. Είμαι χαρούμενος που γύρισα πίσω εδώ για δοκιμές, μετά τον τραυματισμό μου πέρυσι, γιατί ήταν ένα ωραίο συναίσθημα και μια καλή μέρα.

Ξεκινήσαμε στις 11 και κάναμε 60 γύρους – πολλά χιλιόμετρα, χωρίς κανένα πρόβλημα, είτε σε φυσική κατάσταση , είτε με την GP12. Δοκιμάσαμε όλα όσα είχε προγραμματίσει ο Filippo και είμαστε ικανοποιημένοι γιατί, αν και ακόμη βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια, πηγαίνουμε προς την σωστή κατεύθυνση», είπε ο Rossi.

H Ducati δεν έδωσε στην δημοσιότητα τους χρόνους, αλλά η αισιοδοξία του Filippo Preziosi μας κάνει να πιστεύουμε ότι η GP12 είναι στο σωστό δρόμο.

«Συμπληρώσαμε την 2η μέρα των τεστ της GP12 με τον Vale και πρέπει να πω ότι έχω μια περίεργη αίσθηση, αλλά επίσης μια καλή αίσθηση, το να είμαι εδώ στο Mugello με τον Valentino, σε μια πίστα που υπήρξαμε αντίπαλοι τόσες πολλές φορές στο παρελθόν. Δουλέψαμε πάνω στα ηλεκτρονικά και σε διαφορετικής υφής άλλες βελτιώσεις στην μοτοσυκλέτα της επόμενης χρονιάς, μερικές από τις οποίες έγιναν ακολουθώντας τις επιθυμίες που ο Vale και ο Nicky μας έδωσαν στο πρώτο τεστ, ένα μήνα νωρίτερα, στην Jerez.

Ήταν ένα χρήσιμο και θετικό τεστ που θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την εξέλιξη της GP12, που θα έχει κάποιες νέες λεπτομέρειες που θα έλθουν σύντομα. Το να δουλεύεις με τον Valentino είναι πάντα πολύ ωραίο από την τεχνική πλευρά και ήμασταν τυχεροί με τον καιρό, αφού είχαμε τέλειες συνθήκες. Ο Vale επίσης πραγματικά εκτίμησε τη νέα άσφαλτο: πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στα παιδιά του Mugello, γιατί έκαναν πραγματικά μια σπουδαία δουλειά», είπε με τη σειρά του ο Preziosi.

Ο Ιταλός «πατέρας» της Desmosedici ξέρει καλά το παιδί του και είναι γενικά ένας αισιόδοξος άνθρωπος, οπότε ο ενθουσιασμός του για το στάδιο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή με τη νέα μοτοσυκλέτα των 1000cc είναι ενδεικτικός του θετικού κλίματος που επικρατεί στην Ducati, εν όψει της νέας χρονιάς.

Όμως ας έχουμε πάντα κατά νου, ότι όταν αλλάζουν οι κανονισμοί, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το επίπεδο των αντιπάλων. Ο Preziosi θυμάται πολύ καλά ότι το 2007 τους έπιασε όλους στον ύπνο με την φανταστική GP7, τη στιγμή που όλοι στις δικές τους δοκιμές είχαν κάνει καλύτερους χρόνους από ότι με τα χιλιάρια του 2006.

Σίγουρα ελπίζει ότι και τώρα μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο, όμως τώρα και ο ανταγωνισμός βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7399
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μoto2: Αισιόδοξος για το μέλλον ο Iannone

Θέλει να κερδίσει και σκέφτεται και το MotoGP


Ο Andrea Iannone θέλει να συνεχίσει την καλή πορεία του στο Πρωτάθλημα και δηλώνει ικανοποιημένος από την νέα σύνθεση της ομάδας Speed Master. Ο Ιταλός αναβάτης τόνισε σχετικά: «Μου αρέσει πολύ η νέα ομάδα η οποία δημιουργήθηκε στα μέσα της περσινής χρονιάς με στόχο να είμαστε έτοιμοι για το 2011 και αυτή τη φορά όλα πήγαν καλά. Αποτελείται από τρία άτομα, τον πατέρα μου, τον Silvio Vercilli και τον Alessio Salucci (Uccio). Δεν υπάρχουν τυποποιημένοι ρόλοι και όλοι δουλεύουμε για έναν κοινό σκοπό, κάτι που είναι πολύ όμορφο.

Πέρσι, η μοτοσυκλέτα ήταν πολύ καλή και με ικανοποιούσαν τα αποτελέσματα καθώς κέρδισα σε αγώνες και είχα πολλές pole positon. Διάλεξα το καινούργιο πλαίσιο επειδή ένοιωθα σίγουρος γι’ αυτό και επειδή ενδιαφερόμουν για την Suter. Επίσης είχα την δυνατότητα να λάβω μέρος στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.

Πρέπει να την στήσουμε καλύτερα και να βρούμε σε ποια σημεία υστερούμε για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Το 2010, έπειτα από τους πρώτους αγώνες, ξέραμε πάντα τι χρειαζόταν να κάνουμε, όμως φέτος, με την νέα μοτοσυκλέτα και την νέα ομάδα, τα δεδομένα είναι πιο δύσκολα. Όταν ζητώ κάτι από τους μηχανικούς προσπαθούν να το κάνουν αλλά δεν τα καταφέρνουν πάντα».

Ο Iannone, o oποίος κέρδισε στη Χερέθ, δήλωσε αποφασισμένος να συναγωνιστεί τον Stefan Bradl –που προηγείται στην βαθμολογία της κατηγορίας– καθώς ξέρει πως αν τα πάει καλά είναι πιθανόν να κληθεί να οδηγήσει σε αυτή των MotoGP. Όπως είπε:
«Χαίρομαι όταν σκέφτομαι την πιθανότητα των MotoGP. Αυτό σημαίνει ότι πλησιάζω προς τον στόχο αλλά πρώτα πρέπει να επιτύχω άλλα πιο σημαντικά πράγματα, ώστε τα MotoGP να είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας».
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7386
Διαβάστε περισσότερα...

O Rossi με την GP12 στο Mugello

Θα κάνει δοκιμές με την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα για το 2012

Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα ο Valentino Rossi θα βρεθεί στην πίστα του Mugello όπου θα οδηγήσει ξανά την μοτοσυκλέτα με τον κινητήρα των 1000cc. Αυτή θα είναι η τρίτη ημέρα δοκιμών από τις συνολικά οκτώ που επιτρέπουν οι κανονισμοί στους επίσημους αναβάτες των ομάδων να εξελίξουν τις μοτοσυκλέτες για το 2012.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ιταλικού Τύπου, οι Vittoriano Guareschi και Franco Battaini ήταν ήδη τις προηγούμενες ημέρες στην πίστα για να προετοιμάσουν τόσο την GP11 όσο και την GP12 και να διαπιστώσουν εάν έχουν λυθεί τα προβλήματα με τους κραδασμούς που υπήρχαν στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας.
Θυμίζουμε ότι έχει στρωθεί νέα άσφαλτος στο Mugello κάτι που θα βοηθήσει στην ορθότερη εξαγωγή συμπερασμάτων.
Να σημειώσουμε ότι θα είναι η πρώτη φορά που ο Rossi θα βρεθεί στη συγκεκριμένη πίστα έπειτα από το ατύχημα που είχε πέρσι σε αυτή, εξαιτίας του οποίου έσπασε το πόδι του.
Επίσης, να πούμε ότι η ομάδα της Ducati έκανε δοκιμές και με την superbike των 1200cc και υπάρχει η πιθανότητα να την οδηγήσει και αυτή ο Valentino, καθώς τον περασμένο χειμώνα είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Vroοom» ότι θέλει να οδηγεί τις superbike δρόμου.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7388
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Οι πρώην Παγκόσμιοι Πρωταθλητές μιλούν για τη σύγκρουση Pedrosa – Simoncelli

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Dani έπρεπε να το αποφύγει
Ήδη πολλά έχουν γραφτεί – όπως είχαμε προβλέψει – για την περίφημη πια σύγκρουση

του Le Mans μεταξύ Marco Simoncelli και Dani Pedrosa και σίγουρα αναμένεται συνέχεια στην Βαρκελώνη σε 9 μέρες, αφού εκεί είναι το «σπίτι» του Dani και οι οπαδοί του ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή για τον Marco.

Ο συνάδελφος αμερικανός δημοσιογράφος Denis Noyes, που είναι πρώην αγωνιζόμενος και πατέρας του Kenny που αγωνίζεται στην Moto2, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους θρύλους των 500cc και πρώην Παγκόσμιους Πρωταθλητές Kenny Roberts, Wayne Rainey, Kevin Schwantz, Kenny Roberts Junior και Wayne Gardner, που όλοι φαίνεται ότι συμφωνούν ότι ο Dani θα ήταν σε καλύτερη θέση αν δεν σήκωνε την μοτοσυκλέτα του την κρίσιμη στιγμή.
Όλοι από αυτούς είδαν τον αγώνα στην τηλεόραση και μετά είδαν τα διάφορα στιγμιότυπα από τις διαφορετικές κάμερες που κάλυψαν το γεγονός.

Ο γνωστός μας και στην Ελλάδα Kevin πιστεύει ότι ο Ισπανός θα έστριβε, αν το προσπαθούσε και ο Kenny Sr. και ο Wayne Rainey συμφωνούν ότι ο Dani έπρεπε να προσπαθήσει να κρατήσει τη γραμμή του, έστω και αν αυτό είχε το ρίσκο να πέσουν και οι δύο οδηγοί.
Από τη μεριά του ο Roberts Jr. θυμήθηκε μια παρόμοια κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο ίδιος με τον Alex Barros, όπου ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στην θέση του Simoncelli και κατέληξε στην αμμοπαγίδα όταν ο Αμερικανός κράτησε τη γραμμή του.
Μόνο ο Αυστραλός Gardner πιστεύει ότι ο Simoncelli δεν άφησε άλλη επιλογή στον Pedrosa.

Ο Noyes μίλησε και με την διεύθυνση του αγώνα και ο Paul Butler της FIM είπε:

«Αν ξέρεις ότι έχεις έναν οδηγό στην εσωτερική, τότε πρέπει να του αφήσεις χώρο, κάτι που καθαρά δεν έκανε ο Marco».

Ο Wayne Rainey πρόσθεσε:

«Μου φάνηκε ότι ο Simoncelli ήταν γρηγορότερος από τον Dani και έπρεπε να περιμένει να κάνει ένα καλύτερο προσπέρασμα».

Εμείς εδώ σχολιάζουμε ότι αφού ο πιο έμπειρος Pedrosa είδε ότι ο Simoncelli είναι γρηγορότερος δεν έπρεπε να πιέσει για να αντισταθεί στο σημείο αυτό του αγώνα, αλλά να τον ακολουθήσει, αφού έτσι είχαν ελπίδες να πιάσουν και τον Stoner που ήταν μπροστά. Αν αργότερα ήταν και πάλι δυνατός στον αγώνα μπορούσε να ξαναπεράσει μπροστά.

«Ήταν ένα σκληρό προσπέρασμα, αλλά πρέπει να πω ότι για μένα αυτό είναι οι αγώνες», είπε ο Schwantz, εκφράζοντας την άποψη και της μεγάλης πλειοψηφίας των θεατών που θέλουν τους αγώνες με προσπεράσματα και όχι τακτικές. Σίγουρα ένας τραυματισμός δεν είναι ότι καλύτερο και δεν είναι θέμα πλειοψηφίας το αν θέλουμε θέαμα στους αγώνες, αλλά αυτά γίνονται μέσα στην πίστα, όπως άλλωστε έγινε και λίγο νωρίτερα στον συγκεκριμένο αγώνα, όταν ο Lorenzo έκανε ένα θεαματικό και θαρραλέο προσπέρασμα στον Dovizioso.

«Ήταν Αγώνας και σίγουρα ο Dani, αν είχε παρελθόν από dirt track, θα ήξερε ότι δεν πρέπει να σηκώσει την μοτοσυκλέτα», είπε χαρακτηριστικά ο Kenny junior που συμπλήρωσε: «Καταστάσεις σαν αυτή που βρέθηκε ο Dani συμβαίνουν στους Αγώνες. Αυτό που έγινε με τον Dani είναι αυτό που λέμε «target fixation». Είδε τον Simoncelli να τον περνάει και μετά του επιτέθηκε».

Ο Gardner από τη μεριά του σχολίασε:
«Ο Simoncelli απλά πέρασε από εξωτερική τον Dani και έκλεισε την πόρτα. Ένα τέτοιο πέρασμα είναι ΟΚ, αρκεί να αφήσεις πολύ χώρο στον άλλο οδηγό. Ο Marco θα μπορούσε να αφήσει στον Dani περισσότερο χώρο, που θα τους επέτρεπε και τους δύο να περάσουν τη στροφή με ασφάλεια».

Πάντως ανεξάρτητα από το τι συμπέρασμα βγάζει ο καθένας από τις δηλώσεις όλων αυτών, σε ένα πράγμα συμφωνεί η τεράστια πλειοψηφία του paddock, με εξαίρεση ίσως μόνο τον Alberto Puig, τον μάνατζερ του Pedrosa: Η τιμωρία του Simoncelli με διέλευση από τα πιτς ήταν άδικη.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7374
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Nίκη της BMW Motorrad France 99 στην Albacete

Στον οκτάωρο αγώνα αντοχής

Οι Erwan Nigon και Sebastien Gimbert, οι αναβάτες της BMW Motorrad France 99, κέρδισαν με πειστικό τρόπο τον οκτάωρο αγώνα αντοχής της Albacete, τον δεύτερο που διεξήχθη φέτος στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής.


Η εκκίνηση δίνεται με τον κλασικό τρόπο του Le Mans – οι οδηγοί τρέχουν προς τις μοτοσυκλέτες – και ο Nigon (ο οποίος βρισκόταν στην δεύτερη θέση της εκκίνησης) ήταν ο ταχύτερος.

Μαζί με τον συναθλητή του, τον Gimbert, ήταν σταθερά ταχείς με την S1000RR και δημιούργησαν μια σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους, η οποία στα μέσα του αγώνα είχε φτάσει τα 44 δευτερόλεπτα. Στον τερματισμό, αυτή είχε μειωθεί ελεγχόμενα στα 31 δευτερόλεπτα. Οι δύο αναβάτες της BMW Motorrad France 99 δήλωσαν έπειτα από την νίκη τους:



Erwan Nigon:

«Ο αγώνας ήταν εκπληκτικός! Ξέραμε από την αρχή ότι θα χρειαζόταν να κάνουμε ένα επιπλέον πιτ στοπ για ανεφοδιασμό, συγκριτικά με τις άλλες ομάδες, γι’ αυτό και πιέσαμε από την αρχή για να δημιουργούμε μια διαφορά τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα ανά ώρα, από τον δεύτερο. Έκανα μια καλή εκκίνηση και μπόρεσα να έχω ένα καλό προβάδισμα πριν αναλάβει ο Sebastien.

Και οι δύο οδηγήσαμε γρήγορα και μιάμιση ώρα πριν τον τερματισμό ξέραμε ότι δεν θα χάναμε. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα που πήραμε την πρώτη νίκη για την BMW και την Michelin».



Sebastien Gimbert:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα, την BMW και την Michelin, επειδή στο Albacete καταφέραμε να κερδίσουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής έπειτα από ενάμιση χρόνο σκληρής δουλειάς. Ήδη από τον αγώνα του Le Mans ξέραμε ότι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο και ότι θα γινόμασταν καλύτεροι. Κάναμε καλή δουλειά μαζί με τον Erwan και ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα στη Suzuka όπου ελπίζω να τα πάμε εξίσου καλά».


Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη νίκη της BMW σε Αγώνα Αντοχής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αφού η ομάδα πέρυσι βρέθηκε δύο φορές κοντά σε μια νίκη, αλλά πτώσεις ή άλλα τεχνικά προβλήματα δεν της επέτρεψαν να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Επίσης καμία άλλη ομάδα που χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτες του Γερμανικού εργοστασίου δεν έφτασε σε τέτοιο επίπεδο επιτυχιών.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7350
Διαβάστε περισσότερα...

H Yamaha στο «Bikers Classic»

Για τα 50 χρόνια παρουσίας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Όπως ανακοινώθηκε, η Yamaha θα παραστεί στην εκδήλωση «Bikers Classic» η οποία φέτος θα διοργανωθεί στη διάσημη πίστα του Σπα («Spa-Francorchamps»), στο Βέλγιο. Με αυτό τον τρόπο, η Ιαπωνική ομάδα θέλει να γιορτάσει τα 50 χρόνια συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τα οποία συμπληρώνονται φέτος.

Έτσι, η Yamaha Classic Racing Team θα βρεθεί εκεί από την 1-3 Ιουλίου με 21 από τις καλύτερες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της, από τα 50cc έως τα δίχρονα 750cc, τις οποίες θα οδηγήσουν διάσημοι αναβάτες όπως οι Steve Baker, Rod Gould, Phil Read, Giacomo Agostini, Johnny Cecotto και Chas Mortimer.

Εκτός από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, θα υπάρχουν στα paddock και άλλες που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια η Yamaha και οι οποίες πλέον είναι κλασικές. Επίσης θα υπάρχουν αναμνηστικά, φωτογραφίες και βίντεο από την πενηντάχρονη ιστορία της.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τις μοτοσυκλέτες της Yamaha στο κτίριο «Eau Rouge» το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη στροφή της πίστας. Όπως έγινε γνωστό, τα έσοδα θα μοιραστούν στον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό και στην οργάνωση «Αναβάτες για την Υγεία».
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7364
Διαβάστε περισσότερα...

O Doohan με θαυμαστές του στο Silverstone

Στο πλαίσιο του Βρετανικού Grand Prix
Ο Mick Doohan πρόκειται να βρεθεί στην πίστα του Silverstone για το Grand Prix που θα γίνει εκεί στις 10-12 Ιουνίου και θα συναντηθεί με θαυμαστές του όπου θα συνομιλήσει μαζί τους και θα μοιράσει αυτόγραφα.
<span class="fullpost">
</span>
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Edwards: «Ήταν λάθος η προσπέραση του Simoncelli»

Αναφέρθηκε στο συμβάν του Le Mans
Ο Colin Edwards εξέφρασε κι αυτός την άποψή του για τον τρόπο που οδηγεί ο Marco Simoncelli και για το συμβάν στην Γαλλική πίστα όπου είχε ως αποτέλεσμα να πέσει, να τραυματιστεί και να εγχειριστεί στη δεξιά κλείδα του ο Dani Pedrosa.

Σε δηλώσεις του στον Βρετανικό Τύπο ο Edwards τόνισε για
τον Simoncelli:
«Δεν μπορείς να κάνεις μια τέτοια κίνηση. Εάν ξέρεις ότι κάποιος έχει πάρει την εσωτερική και είναι πολύ κοντά σου, δεν κλείνεις την τροχιά σου για να στρίψεις επειδή θα χτυπήσετε. Είμαι αρκετά έξυπνος για να αποφεύγω να φέρνω τον εαυτό μου σε τέτοιες καταστάσεις και να με ρίξει κάτω κάποιος άλλος οδηγός. Γενικά, αν προσπαθείς να προσπεράσεις κάποιον από την εξωτερική είναι πιθανόν ότι θα ακουμπήσετε».

Αναφορικά με την ποινή διέλευσης από τα πιτς που επιβλήθηκε στον Simoncelli, o Edwards συμφώνησε με τον Valentino Rossi, ο οποίος υποστήριξε ότι το γενικότερο επιθετικό στυλ οδήγησης του Simoncelli μάλλον συνέβαλε στη λήψη αυτής της απόφασης, και κατέληξε λέγοντας:
«Δεν νομίζω ότι έχω ξαναδεί να επιβάλλεται ποινή διέλευσης από τα πιτς για επιθετική οδήγηση. Μάλλον, στη συγκεκριμένη περίπτωση η φήμη του προηγήθηκε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Marco και αισθάνομαι πολύ άνετα με αυτόν στην πίστα. Δεν τον εχθρεύομαι αλλά έκανε λάθος».
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7358
Διαβάστε περισσότερα...

Oι αναβάτες του HRC για την οδική ασφάλεια

Θα λάβουν μέρος σε εκδήλωση στην Καταλονία
Όπως ανακοινώθηκε, οι Casey Stoner και Andrea Dovizioso θα συνδράμουν τον Dani Pedrosa στην προσπάθεια που κάνει το Ινστιτούτο Ασφάλειας της Honda για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την οδική ασφάλεια.

Έτσι, στο Grand Prix της Καταλονίας οι Stoner και Dovizioso θα έχουν και αυτοί στις μοτοσυκλέτες τους το λογότυπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο γι’ αυτό τον σκοπό ενώ και οι τρεις αναβάτες της ομάδας θα λάβουν μέρος σε εκδήλωση όπου θα μιλήσουν και θα δείξουν στους παρευρισκόμενους κάποια «μυστικά» για ασφαλέστερη οδήγηση.

Να σημειώσουμε ότι στην προσπάθεια θα συμμετέχουν και οι αναβάτες της ομάδας trial Repsol Montesa Honda.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7356
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

O Stoner και πάλι με τη Honda 2012

Μετά από μια θετική πρώτη δοκιμή ,το HRC αποφάσισε να συνεχίσει τις δοκιμές του 2012 την Τετάρτη με τους Casey Stoner.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να κάνει ένα τεστ  με Stoner και ένα με Pedrosa, ωστόσο, λόγω του αποτελέσματος των γεγονότων από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Le Mans με τραυματισμό  του Dani, το HRC αποφάσισε να ολοκληρώσει μια ακόμα μέρα με τον Casey.

Με θυελλώδεις συνθήκες και θερμοκρασίες  και λίγο πιο δροσερά από την Τρίτη, ο Stoner έτρεξε 25 γύρους το πρωί χωρίς οποιαδήποτε ζητήμα.. μηχανικοί του HRC ήταν ικανοποιημένοι με τα δεδομένα που προέκυψαν.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Lorenzo: “Δεν χρειάζομαι τον Rossi»

 Για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας
 Ο Jorge Lorenzo βρέθηκε στο Μιλάνο για τις ανάγκες προωθητικής ενέργειας χορηγών του και με την ευκαιρία έδωσε συνέντευξη στην Gazzeta dello Sport. Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha παραδέχτηκε ότι χτύπησε στον δείκτη του χεριού του κατά την πτώση του στο ζέσταμα το πρωί του Γαλλικού Grand Prix, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσε να κινηθεί ταχύτερα στον αγώνα (όπου τερμάτισε 4ος).

Όταν ρωτήθηκε γιατί η Yamaha δεν κατάφερε να διακριθεί σε μια πίστα όπου παραδοσιακά τα πάει καλά, ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής είπε με ειλικρίνεια ότι δεν ξέρουν στην ομάδα τον λόγο για τον οποίο συνέβη αυτό και ότι δεν υπάρχουν «στεγανά» αναφορικά με τις πίστες.

Όταν ρωτήθηκε εάν η αποχώρηση του Rossi από την Yamaha καθυστέρησε την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, ο Lorenzo απάντησε:
«Πρέπει να οδηγούμε γρήγορα και δίνουμε πληροφορίες στους μηχανικούς μας για να τις επεξεργάζονται. Αν αυτό με αφορά, τότε τι πρέπει να συμπεράνουμε; Ότι η Ducati χρειάζεται τον Stoner για να εξελίξει την μοτοσυκλέτα της, επειδή και ο Rossi δυσκολεύεται να κινηθεί γρήγορα με αυτή»;

Όταν η κουβέντα στράφηκε στον Marco Simoncelli και εάν αυτός οδηγεί επικίνδυνα, ο Lorenzo διευκρίνησε:
«Μου αρέσει ο Marco, αλλά προς το παρόν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην πίστα. Το ίδιο συνέβη και με εμένα όταν ξεκίνησα. Έπεσα πολλές φορές αλλά έμαθα. Με την εμπειρία καταλαβαίνεις ότι κάποιες φορές πρέπει να περιμένεις πριν πάρεις κάποιο ρίσκο».
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7343
Διαβάστε περισσότερα...

Crutchlow: «Είναι μεγάλο το άλμα στα MotoGP»

Παραδέχτηκε ότι η αλλαγή ήταν σημαντική
Ο Cal Crutchlow, σε συνέντευξή του στον Βρετανικό Τύπο, παραδέχτηκε πως αρχικά είχε υποτιμήσει τη σοβαρότητα τις κίνησης να πάει από το WSBK στο MotoGP. Ο αναβάτης της Yamaha Tech 3 είχε εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της ομάδας με την επίδοσή του και γι’ αυτό τον επέλεξαν για τη μεγάλη κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.
Η ως τώρα επίδοσή του σε αυτή δικαιώνει τις προσδοκίες τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας, ωστόσο ο Βρετανός αναβάτης παραδέχτηκε ότι η μετάβαση δεν ήταν εύκολη. Όπως είπε:
«Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλο είναι το άλμα από το WSBK στο MotoGP. Ο James (Toseland) προσπάθησε να μου εξηγήσει πόσο μεγάλη είναι η διαφορά αλλά τότε του είπα: “μην ανησυχείς, θα συνηθίσω”. Τώρα, εγώ είμαι αυτός που προσπαθεί να εξηγήσει τη διαφορά σε άλλους. Δεν μπορείς να πεις πόσο μεγάλη είναι, οι αναβάτες του MotoGP είναι οι ταχύτεροι στον κόσμο!

Ακόμα και έπειτα από τόσους μήνες δεν αισθάνομαι άνετα στην μοτοσυκλέτα, όμως θα τα καταφέρω. Μόνο τον Ben Spies ξέρω (ο οποίος επίσης ήρθε από τα superbike) που τα έχει πάει καλά και του αξίζουν συγχαρητήρια.
Και οι δύο κάναμε μια μεγάλη αλλαγή και όλα έχουν πάει καλά ως τώρα. Έχουμε τερματίσει στην όγδοη θέση και ανταγωνιζόμαστε με εργοστασιακούς οδηγούς, όμως πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο».

Ο Crutchlow αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν γνωρίζει καθόλου κάποιες από τις πίστες του Πρωταθλήματος και επεσήμανε:
«Είναι άσχημο να πηγαίνεις σε μια πίστα που δεν την γνωρίζεις. Την πρώτη ημέρα προσπαθείς να τη μάθεις και τη δεύτερη να βρεις το σωστό στήσιμο της μοτοσυκλέτας. Όμως αν βρέχει, για παράδειγμα, αλλάζουν τα δεδομένα και είναι δύσκολο.
Στις δοκιμές που κάναμε στο Εστορίλ ήμουν τέταρτος επειδή είχα το χρόνο να μάθω την πίστα. Πάντως, χαίρομαι τη διαδικασία και αν συνεχίσω την προσπάθεια και μάθω καλύτερα, σύντομα θα είμαι σε θέση να τερματίζω στην πρώτη εξάδα».
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7337
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αθώος ο Rossi!, για την κίτρινη σημαία

Δεν προσπέρασε υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας
Σύμφωνα με τις εικόνες που εξέπεμψε το «Sportmediaset», φαίνεται ότι ο Valentino Rossi δεν προσπέρασε τον Andrea Dovizioso, ενώ οι κριτές είχαν σηκώσει κίτρινη σημαία, έπειτα από την πτώση του Dani Pedrosa.

Στην αργή κίνηση φαίνεται ότι ναι μεν ο Rossi, έχοντας την εξωτερική γραμμή, είναι εμπρός από τον Dovizioso (δεύτερη φωτογραφία), στην έξοδο της προηγούμενης στροφής και στην εικόνα από τη λήψη από την κάμερα του ελικοπτέρου, φαίνεται καθαρά ότι ο Ιταλός αναβάτης της Honda είναι μπροστά τη στιγμή που και οι δύο ετοιμάζονται για την είσοδό τους στην προηγούμενη στροφή, την La Chapelle. Έτσι όταν φτάνουν στην επίμαχη στροφή, ο Rossi είναι ήδη μπροστά και ο Dovizioso είναι που δεν έχει δει και αυτός την κίτρινη σημαία και προσπαθεί να περάσει από εξωτερική τον Rossi, όπως περίπου ο Simoncelli, ακριβώς στο ίδιο σημείο τον Pedrosa. Από την στιγμή όμως που ο Dovi έμεινε πίσω, έστω και αν πέρασε πριν τη στροφή ελάχιστα μπροστά, δεν υπάρχει παράβαση, ακόμη και αν οι κριτές το έιχαν δει. Αθώος λοιπόν πανηγυρικά ο Rossi, για κάτι που άρχισε από μια παρατήρηση βρετανού συναδέλφου και έβαλε όλους να το ψάξουν!
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7308
Διαβάστε περισσότερα...

Εγχειρίστηκε ο Pedrosa

Η επέμβαση ήταν επιτυχής
Ο Dani Pedrosa υποβλήθηκε χτες σε εγχείρηση στην δεξιά κλείδα του έπειτα από την πτώση που είχε στο Grand Prix της Γαλλίας. Ο Ισπανός αναβάτης του HRC, αφού εξέτασε όλες τις πιθανές εκδοχές με τους γιατρούς του, αποφάσισε ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για να επανέλθει όσο το δυνατόν ταχύτερα στους αγώνες.

Οι χειρουργοί του ήταν και πάλι Dr. Joaquim Casanas και Dr. Cesar Garcia-Madrid, δηλαδή αυτοί που διενήργησαν την επέμβαση και στην αριστερή κλείδα του στις 6 Απριλίου. Και σε αυτή την περίπτωση τοποθετήθηκε στον Pedrosa μία πλάκα τιτανίου. 
Όπως έγινε γνωστό, ο Ισπανός οδηγός θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα και η συμμετοχή του στο Grand Prix της Καταλονίας θεωρείται αμφίβολη, προς το παρόν.
Η επέμβαση ήταν επιτυχής
Ο Dani Pedrosa υποβλήθηκε χτες σε εγχείρηση στην δεξιά κλείδα του έπειτα από την πτώση που είχε στο Grand Prix της Γαλλίας. Ο Ισπανός αναβάτης του HRC, αφού εξέτασε όλες τις πιθανές εκδοχές με τους γιατρούς του, αποφάσισε ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για να επανέλθει όσο το δυνατόν ταχύτερα στους αγώνες.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7325
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Le Mans: O Simoncelli δεν έπρεπε να τιμωρηθεί

Αγωνιστικό ατύχημα και χωρίς πρόθεση, λέει η ομάδα του
Ο Marco Simoncelli και η ομάδα του είναι απογοητευμένοι από την εξέλιξη του σημερινού αγώνα. Το συμβάν με τον οδηγό της San Carlo Honda Gresini και τον Dani Pedrosa οδήγησε στον τραυματισμό του δεύτερου και στην ποινή του πρώτου που του στέρησε ένα σίγουρο βάθρο.
Ο Marco Simoncelli την πλήρωσε για τις αντεγκλήσεις που έγιναν από το Estoril και μετά, με αρκετούς οδηγούς να τον κατηγορούν για επιθετικό στυλ στα προσπεράσματα. Ας ακούσουμε τον ίδιο:
«Δεν είμαι χαρούμενος με αυτό που έγινε γιατί ένα καλό αποτέλεσμα ήταν μέσα στις δυνατότητές μου και πάνω από όλα γιατί κτύπησε ο Pedrosa. Κατά την γνώμη μου το συμβάν έγινε ως εξής:
Ο Pedrosa είχε λίγη δυσκολία και πήγα δίπλα του και τον πέρασα στους τρεις προηγούμενους γύρους. Όταν με ξαναπέρασε δεν αντιστάθηκα επί τούτου και η τηλεμετρία μου δείχνει ότι φρέναρα ακριβώς στο σημείο που φρέναρα και στους προηγούμενους γύρους. Νομίζω ότι φρέναρα αρκετά νωρίς και βρέθηκα στην εξωτερική και μπροστά του στην είσοδο της στροφής. Δεν ήθελα να κάνω πίσω, έτσι του άφησα ένα μέτρο ανάμεσα σε μένα και το κερμπ ώστε να πάει μέσα. Είδα ότι ήταν στενά, έτσι προσπάθησα να ρυθμίσω τη θέση μου. Τότε ήταν που με ακούμπησε στον πίσω τροχό και έπεσε.
Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι χαρούμενος για αυτό και θέλω να αποφύγω κάθε αμφισβήτηση σε σχέση με την τιμωρία μου, αλλά πιστεύω ότι η ποινή διέλευσης είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων των τελευταίων ημερών».

Αντίστοιχες είναι οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ομάδας Fausto Gresini:
«Πιστεύω στις καλές προθέσεις των οδηγών μας. Αυτό ήταν ένα αγωνιστικό ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί κάθε στιγμή. Θεωρώ ότι δεν ήταν υπεύθυνος για το ατύχημα. Δεν ήμαστε ευχαριστημένοι, κυρίως με το γεγονός ότι ο Dani τραυματίστηκε. Δεν ήταν ηθελημένο και νομίζω ότι όλη η προηγούμενη αντιπαράθεση άναψε τις φλόγες σε μια όχι ευχάριστη κατάσταση. Ο Marco πραγματικά άξιζε να ανεβεί στο βάθρο».

Κατά την άποψή μου ο Simoncelli έχει δίκιο , διότι πρώτα έκανε ένα φυσιολογικό προσπέρασμα και μετά ο Dani ακούμπησε στην πίσω ρόδα του ''ψηλού''.

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Μερικές εικόνες από τον αγώνα στο Le Mans







Διαβάστε περισσότερα...

Le Mans MotoGP Αγώνας: Ο Stoner και οι άλλοι

Εκπληκτική επίδοση και για τον Rossi που ήταν 3ος
O Casey Stoner κέρδισε με μεγάλη άνεση το Γαλλικό Grand Prix και έδειξε ότι σήμερα απλά δεν είχε αντίπαλο στην πίστα. Ο Αυστραλός αναβάτης της Honda ήταν κατά 14.214 δευτερόλεπτα εμπρός από τον ομόσταυλό του Andrea Dovizioso και αυτό δείχνει πόση διαφορά δυναμικότητας υπήρχε. Έτσι ο Stoner πήρε τη δεύτερη νίκη του για φέτος (και την 25η στη μεγάλη κατηγορία) και βρέθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, 12 βαθμούς πίσω από τον Jorge Lorenzo.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7287
AΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 
Pos.PointsNum.RiderNationTeamBikeKm/hTime/Gap
12527Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda159.644'03.955
2204Andrea DOVIZIOSOITARepsol Honda TeamHonda158.7+14.214
31646Valentino ROSSIITADucati TeamDucati158.7+14.564
4131Jorge LORENZOSPAYamaha Factory RacingYamaha158.3+21.075
51158Marco SIMONCELLIITASan Carlo Honda GresiniHonda157.7+31.245
61011Ben SPIESUSAYamaha Factory RacingYamaha157.7+31.609
7969Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati157.4+35.566
887Hiroshi AOYAMAJPNSan Carlo Honda GresiniHonda156.5+51.502
978Hector BARBERASPAMapfre Aspar Team MotoGPDucati155.8+1'03.731
10617Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati155.8+1'03.885
11524Toni ELIASSPALCR Honda MotoGPHonda155.8+1'04.068
12419Alvaro BAUTISTASPARizla Suzuki MotoGPSuzuki155.8+1'04.192
1335Colin EDWARDSUSAMonster Yamaha Tech 3Yamaha144.92 Laps
Not Classified


65Loris CAPIROSSIITAPramac Racing TeamDucati155.57 Laps


26Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda159.311 Laps


35Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha144.122 Laps


14Randy DE PUNIETFRAPramac Racing TeamDucati144.927 Laps
Διαβάστε περισσότερα...

Le Mans Moto2 Αγώνας: Τα κατάφερε o Marquez

Κέρδισε έπειτα από έναν πολύ καλό αγώνα
Ο Marc Marquez (Team CatalunyaCaixa Repsol) ξόρκισε, θα λέγαμε, την κακοτυχία του με τον καλύτερο τρόπο. Ο πρωτοεμφανιζόμενος στην Moto2 κέρδισε με πειστικό τρόπο και σε έναν αγώνα όπου συμπλήρωσε τις 50 εκκινήσεις στα Grand Prix.
Έτσι, αυτή η νίκη του αποκτά και συμβολικό χαρακτήρα, εκτός από τον ουσιαστικό που δεν είναι άλλος από το ότι απέδειξε έμπρακτα την αξία του ως αναβάτης. Θυμίζουμε πως στα προηγούμενα τρία Grand Prix δεν είχε καταφέρει να τερματίσει.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7284
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 
Pos.PointsNum.RiderNationTeamBikeKm/hTime/Gap
12593Marc MARQUEZSPATeam CatalunyaCaixa RepsolSuter151.643'03.308
22072Yuki TAKAHASHIJPNGresini Racing Moto2Moriwaki151.5+1.982
31665Stefan BRADLGERViessmann Kiefer RacingKalex151.5+2.237
41360Julian SIMONSPAMapfre Aspar Team Moto2Suter151.5+2.349
51112Thomas LUTHISWIInterwetten Paddock Moto2Suter151.5+2.609
61040Aleix ESPARGAROSPAPons HP 40Pons Kalex150.9+12.295
793Simone CORSIITAIoda Racing ProjectFTR150.5+18.739
8877Dominique AEGERTERSWITechnomag-CIPSuter150.5+18.918
9738Bradley SMITHGBRTech 3 RacingTech 3150.4+20.408
10615Alex DE ANGELISRSMJIR Moto2Motobi150.4+20.566
11516Jules CLUZELFRANGM Forward RacingSuter150.3+23.225
1244Randy KRUMMENACHERSWIGP Team Switzerland Kiefer RacingKalex150.3+23.359
13344Pol ESPARGAROSPAHP Tuenti Speed UpFTR150.3+23.676
14251Michele PIRROITAGresini Racing Moto2Moriwaki150.2+24.756
15176Max NEUKIRCHNERGERMZ Racing TeamMZ-RE Honda150.2+25.063
16
45Scott REDDINGGBRMarc VDS Racing TeamSuter149.9+29.587
17
9Kenny NOYESUSAAvintia-STXFTR149.7+32.803
18
19Xavier SIMEONBELTech 3 BTech 3149.7+32.997
19
35Raffaele DE ROSAITADesguaces La Torre G22Moriwaki149.7+33.273
20
68Yonny HERNANDEZCOLBlusens-STXFTR149.6+34.837
21
34Esteve RABATSPABlusens-STXFTR149.6+35.765
22
71Claudio CORTIITAItaltrans Racing TeamSuter149.2+41.502
23
75Mattia PASINIITAIoda Racing ProjectFTR148.8+49.702
24
14Ratthapark WILAIROTTHAThai Honda Singha SAGFTR148.7+50.198
25
13Anthony WESTAUSMZ Racing TeamMZ-RE Honda148.7+50.789
26
54Kenan SOFUOGLUTURTechnomag-CIPSuter148.7+51.362
27
49Kev COGHLANGBRAeroport de CastelloFTR148.7+51.471
28
53Valentin DEBISEFRASpeed UpFTR148.1+1'01.904
29
21Javier FORESSPAMapfre Aspar Team Moto2Suter147.4+1'14.039
30
39Robertino PIETRIVENItaltrans Racing TeamSuter147.4+1'14.338
31
95Mashel AL NAIMIQATQMMF Racing TeamMoriwaki146.6+1'28.827
32
8Alexander CUDLINAUSQMMF Racing TeamMoriwaki146.5+1'29.889
Not Classified


63Mike DI MEGLIOFRATech 3 RacingTech 3150.22 Laps


80Axel PONSSPAPons HP 40Pons Kalex149.93 Laps


88Ricard CARDUSSPAQMMF Racing TeamMoriwaki149.57 Laps


97Steven ODENDAALRSAMS RacingSuter143.812 Laps


25Alex BALDOLINIITANGM Forward RacingSuter149.015 Laps


36Mika KALLIOFINMarc VDS Racing TeamSuter122.622 Laps


29Andrea IANNONEITASpeed MasterSuter
0 Lap


64Santiago HERNANDEZCOLSAG TeamFTR
0 Lap
Διαβάστε περισσότερα...

Πολλά έγιναν σε αυτόν τον αγώνα

Ο Simoncelli προσπέρασε τον Pedrosa ,όμως οι μηχανές ήρθαν σε επαφή ο Dani έπεσε(έσπασε την κλίδα του) και το προσπέρασμα του Simoncelli θεωρήθηκε από τους κριτές αντικανονικό και έτσι   ο Super Sic έχασε αρκετές θέσεις.
Μία μεγάλη μάχη μεταξύ Doviziozo και Rossi με νικητή τον Doviziozo,o οποίος τερμάτισε 2ος και 3ος ο Rossi(αυτό ήταν το πρώτο βάθρο του Rossi με την Ducati)
O Stoner πρώτος με μεγάλη διαφορά.
Ο Lorenzo  τερμάτισε 4ος.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Pos.PointsNum.RiderNationTeamBikeKm/hTime/Gap
12527Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda159.644'03.955
2204Andrea DOVIZIOSOITARepsol Honda TeamHonda158.7+14.214
31646Valentino ROSSIITADucati TeamDucati158.7+14.564
4131Jorge LORENZOSPAYamaha Factory RacingYamaha158.3+21.075
51158Marco SIMONCELLIITASan Carlo Honda GresiniHonda157.7+31.245
61011Ben SPIESUSAYamaha Factory RacingYamaha157.7+31.609
7969Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati157.4+35.566
887Hiroshi AOYAMAJPNSan Carlo Honda GresiniHonda156.5+51.502
978Hector BARBERASPAMapfre Aspar Team MotoGPDucati155.8+1'03.731
10617Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati155.8+1'03.885
11524Toni ELIASSPALCR Honda MotoGPHonda155.8+1'04.068
12419Alvaro BAUTISTASPARizla Suzuki MotoGPSuzuki155.8+1'04.192
1335Colin EDWARDSUSAMonster Yamaha Tech 3Yamaha144.92 Laps
Not Classified


65Loris CAPIROSSIITAPramac Racing TeamDucati155.57 Laps


26Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda159.311 Laps


35Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha144.122 Laps


14Randy DE PUNIETFRAPramac Racing TeamDucati144.927 Laps



Διαβάστε περισσότερα...

Le Mans Απίστευτο: Ο Stoner έριξε γροθιά στον De Puniet, εν κινήσει!

Γιουχαρίστηκε άγρια από τους θεατές
O Casey Stoner  είναι τελευταία πολύ νευρικός με όλους μέσα στην ομάδα του, αλλά και με τους συναθλητές του στην πίστα, ειδικά όταν τον ακολουθούν στις δοκιμές.
Τώρα ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς στο Ζέσταμα πήγε δίπλα στον Randy De Puniet (με περίπου 150 χλμ) και τον χτύπησε δυνατά με γροθιά στον ώμο, από πίσω!, χωρίς να το περιμένει ο Γάλλος!!
Και αυτό επειδή ο De Puniet – προφανώς από λάθος εκτίμηση – άνοιξε το γκάζι και πήρε την αγωνιστική γραμμή, κόβοντας λίγο τη φόρα του Αυστραλού.

Απαράδεκτη κίνηση, ειδικά από έναν οδηγό που συνέχεια γκρινιάζει για θέματα ασφαλείας. Βέβαια εκτός από το γιουχάρισμα που έφαγε όταν γύρισε στα πιτς, η διεύθυνση του αγώνα τον κάλεσε σε απολογία και ακόμη δεν γνωρίζουμε τι ποινή θα του επιβληθεί.
Έτσι ο Stoner πήρε  5.000 Εuro πρόστιμο!
Μικρή η ποινή, με την πίεση της Honda
O Stoner πήγε στην απολογία του με συνοδό τον Livio Suppo, υπεύθυνο μάρκετινγκ της Honda, που προφανώς είτε δασκάλεψε τον επιθετικό Αυστραλό για το τι θα πει, είτε η παρουσία του μπορεί να επηρέασε την διεύθυνση του αγώνα που τελικά τιμώρησε μόνο με πρόστιμο 5,000 Euro, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2007, για την αντισυμβατική συμπεριφορά του στο Ζέσταμα.
Στην απολογία βρέθηκε φυσικά και ο Randy De Puniet που είπε ότι η κίνηση αυτή ήταν πολύ επικίνδυνη. Πάντως η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια, καθώς αναμένεται να καταδικαστεί ηθικά από όλους τους οδηγούς στο paddock.
O Valentino Rossi να δούμε τι θα δηλώσει για την υπόθεση. Το περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον!

Διαβάστε περισσότερα...

Le Mans: Πράγματα και θαύματα στο Ζέσταμα

Ο Lorenzo έκαψε την Μ1, ο Stoner έριξε μπουνιά!
Το Ζέσταμα του Γαλλικού Grand Prix του 2011 θα μείνει για καιρό στις συζητήσεις όσων ασχολούνται με το MotoGP.
Αρχικά στον πρώτο γύρο ο Jorge Lorenzo έπεσε ίσως από κρύα λάστιχα, αλλά τουλάχιστον όπως φάνηκε στο video από μια περίεργη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας του στην είσοδο της στροφής και η κατάληξη ήταν η μοτοσυκλέτα να πιάσει φωτιά και να βγει πολύς άσπρος καπνός από τις εξατμίσεις, που σημαίνει ότι αυτός κινητήρας μάλλον παρέδωσε το πνεύμα του. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2010 κατάφερε να ξαναμπεί στην πίστα μόνο στα τελευταία 7’ λεπτά και να σημειώσει τον 11ο χρόνο με την 2η μοτοσυκλέτα του, με την οποία προφανώς θα αγωνιστεί το μεσημέρι.
Το άλλο γεγονός που σίγουρα θα συζητιέται για καιρό είναι η κίνηση του Stoner που πήγε δίπλα στον Randy De Puniet (με περίπου 150 χαω) και τον κτύπησε με γροθιά στον ώμο, χωρίς να το περιμένει ο Γάλλος! Και αυτό επειδή ο De Puniet άνοιξε το γκάζι και πήρε την αγωνιστική γραμμή, κόβοντας λίγο τη φόρα του Αυστραλού. Το συμβάν ερευνάται από τον Αλυτάρχη του Αγώνα και αναμένονται ποινές.

Κατά τα άλλα ο Casey Stoner ήταν και πάλι ο ταχύτερος, σημειώνοντας εύκολα 1:34.221, χρόνο πολύ καλό με δεδομένο ότι στο Ζέσταμα συνήθως οι οδηγοί τρέχουν με γεμάτα ρεζερβουάρ και το τελικό στήσιμο του αγώνα.
Ο Marco Simoncelli 0.528 του δευτερολέπτου πίσω έδειξε σταθερός και ότι μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.
Ο Nicky Hayden είναι 3ος, μόλις ένα δέκατο πίσω από τον Ιταλό και φαίνεται ότι μπορεί να κάνει έναν καλό αγώνα σήμερα.
Ο Dani Pedrosa είναι προβληματισμένος με τις ρυθμίσεις του, αφού απέχει 0.775 από την κορυφή.
Ο Valentino Rossi φάνηκε χαρούμενος στην κάμερα, όμως σίγουρα περίμενε κάτι καλύτερο από τον εαυτό του, τη στιγμή που είναι 0.144 του δευτερολέπτου πίσω από τον ομόσταυλό του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati.
O Andrea Dovizioso τον ακολουθεί στην 6η θέση, ενώ ο Cal Crutchlow της δορυφορικής Yamaha Tech 3 επιβεβαίωσε την καλή του πορεία σε μια πίστα που δεν ξέρει με την 7η θέση.
Οι Edwards, Spies, De Puniet κλείνουν την δεκάδα.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7273
Διαβάστε περισσότερα...

Le Mans 125cc Αγώνας: Νικητής ο Vinales!

Άφησε πίσω του τον Terol, κυριολεκτικά στο νήμα
Επιτέλους, κάτι άλλαξε στην κατηγορία των 125cc. O 16χρονος και πρωτοεμφανιζόμενος σε αυτή Maverick Vinales (Blusens by Paris Hilton Racing) κέρδισε το Γαλλικό Grand Prix, πήρε τη πρώτη του νίκη στην κατηγορία και διέκοψε την κυριαρχία του Nicolas Terol (Bankia Aspar), ο οποίος τερμάτισε δεύτερος.

Η μονομαχία των δύο αναβατών ήταν εκπληκτική και κράτησε το ενδιαφέρον ως το τέλος, κυριολεκτικά. Ο Vinales ήταν επικεφαλής του αγώνα μέχρι τέσσερις γύρους πριν την καρό σημαία. Τότε ο Terol τον προσπέρασε αλλά δεν κατάφερε να απομακρυνθεί. Ο Vinales τον πίεζε συνεχώς και ακριβώς στην τελευταία στροφή ο αναβάτης της Bankia Aspar άνοιξε την τροχιά του, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Vinales να περάσει, να τερματίσει πρώτος και να πανηγυρίσει δεόντως.
Η διαφορά των 0.048 δευτερολέπτων είναι ενδεικτική της προσπάθειας που κατέβαλαν αλλά και του μεταξύ τους ανταγωνισμού.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7281
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 
Pos.PointsNum.RiderNationTeamBikeKm/hTime/Gap
12525Maverick VIÑALESSPABlusens by Paris Hilton RacingAprilia143.542'00.505
22018Nicolas TEROLSPABankia Aspar Team 125ccAprilia143.5+0.048
3167Efren VAZQUEZSPAAvant-AirAsia-AjoDerbi143.1+6.836
41355Hector FAUBELSPABankia Aspar Team 125ccAprilia143.0+8.298
5115Johann ZARCOFRAAvant-AirAsia-AjoDerbi143.0+8.590
61094Jonas FOLGERGERRed Bull Ajo MotorSportAprilia142.9+10.236
7911Sandro CORTESEGERIntact-Racing Team GermanyAprilia142.9+10.667
8833Sergio GADEASPABlusens by Paris Hilton RacingAprilia142.6+15.642
9744Miguel OLIVEIRAPORAndalucia Banca CivicaAprilia142.2+22.838
10639Luis SALOMSPARW Racing GPAprilia141.7+30.901
11523Alberto MONCAYOSPAAndalucia Banca CivicaAprilia141.6+33.796
12415Simone GROTZKYJITAPhonica RacingAprilia141.5+34.413
13396Louis ROSSIFRAMatteoni RacingAprilia141.5+34.696
14226Adrian MARTINSPABankia Aspar Team 125ccAprilia141.1+41.236
15110Alexis MASBOUFRAWTR-Ten10 RacingAprilia140.3+56.943
16
76Hiroki ONOJPNCaretta TechnologyKTM140.3+57.409
17
52Danny KENTGBRRed Bull Ajo MotorSportAprilia140.2+57.763
18
53Jasper IWEMANEDOngetta-Abbink MetaalAprilia140.2+57.823
19
63Zulfahmi KHAIRUDDINMALAirasia-Sic-AjoDerbi140.2+57.884
20
3Luigi MORCIANOITATeam Italia FMIAprilia140.0+1'02.089
21
84Jakub KORNFEILCZEOngetta-Centro SetaAprilia140.0+1'02.713
22
17Taylor MACKENZIEGBRPhonica RacingAprilia138.8+1'25.418
23
30Giulian PEDONESWIPhonica RacingAprilia137.9+1'42.498
24
43Francesco MAURIELLOITAWTR-Ten10 RacingAprilia137.8+1'43.885
25
56Peter SEBESTYENHUNCaretta TechnologyKTM137.7+1'44.903
26
19Alessandro TONUCCIITATeam Italia FMIAprilia137.7+1'45.356
27
91Kevin SZALAIFRAMaxiscoot MVT RacingAprilia136.21 Lap
28
92Kevin THOBOISFRATeam RMSHonda132.91 Lap
Not Classified


36Joan PERELLOSPAMatteoni RacingAprilia137.64 Laps


99Danny WEBBGBRMahindra RacingMahindra139.87 Laps


77Marcel SCHROTTERGERMahindra RacingMahindra137.57 Laps


21Harry STAFFORDGBROngetta-Centro SetaAprilia138.111 Laps


31Niklas AJOFINTT Motion Events RacingAprilia135.621 Laps
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Le Mans MotoGP ΕΔ3: Πολύ δυνατός ο Stoner

Ήταν επικεφαλής σχεδόν συνεχώς, ο Rossi 7ος
Ο Casey Stoner ήταν ταχύτερος όλων και στις τρίτες Ελεύθερες δοκιμές στη Γαλλική πίστα. Τι κι αν προσπάθησε ο Marco Simoncelli να κινηθεί ταχύτερα από τον Αυστραλό αναβάτη, λίγο πριν το τέλος; Αυτός «απάντησε» στον Ιταλό οδηγό στον τελευταίο γύρο και άφησε τον Simoncelli δεύτερο, με διαφορά 0.260 δευτερόλεπτα πίσω του.
Να πούμε ότι ο Stoner είχε διάρκεια στην απόδοσή του σε όλη τη διαδικασία και ότι και σήμερα κινήθηκε ταχύτερα (1:33.815) από το ρεκόρ αγώνα (1:34.215) που έχει ο Valentino Rossi από το 2008
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7260 
AΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 
Pos.Num.RiderNationTeamBikeKm/hTimeGap 1st/Prev.
127Casey STONERAUSRepsol Honda TeamHonda287.81'33.815
258Marco SIMONCELLIITASan Carlo Honda GresiniHonda277.31'34.0750.260 / 0.260
34Andrea DOVIZIOSOITARepsol Honda TeamHonda285.61'34.2440.429 / 0.169
426Dani PEDROSASPARepsol Honda TeamHonda273.81'34.5450.730 / 0.301
569Nicky HAYDENUSADucati TeamDucati277.81'34.9541.139 / 0.409
61Jorge LORENZOSPAYamaha Factory RacingYamaha279.31'35.0511.236 / 0.097
746Valentino ROSSIITADucati TeamDucati286.11'35.2801.465 / 0.229
85Colin EDWARDSUSAMonster Yamaha Tech 3Yamaha274.51'35.2811.466 / 0.001
911Ben SPIESUSAYamaha Factory RacingYamaha284.01'35.3021.487 / 0.021
1035Cal CRUTCHLOWGBRMonster Yamaha Tech 3Yamaha288.81'35.4421.627 / 0.140
117Hiroshi AOYAMAJPNSan Carlo Honda GresiniHonda286.91'35.6451.830 / 0.203
1217Karel ABRAHAMCZECardion AB MotoracingDucati285.01'35.7991.984 / 0.154
1319Alvaro BAUTISTASPARizla Suzuki MotoGPSuzuki276.11'35.9792.164 / 0.180
1414Randy DE PUNIETFRAPramac Racing TeamDucati278.31'36.0912.276 / 0.112
158Hector BARBERASPAMapfre Aspar Team MotoGPDucati275.81'36.2682.453 / 0.177
1665Loris CAPIROSSIITAPramac Racing TeamDucati273.11'36.3702.555 / 0.102
1724Toni ELIASSPALCR Honda MotoGPHonda277.71'36.4672.652 / 0.097
Διαβάστε περισσότερα...

Le Mans Moto2 ΕΔ3: O Corsi πρώτος

Βρέθηκε επικεφαλής στον τελευταίο γύρο των δοκιμών
Ο Simone Corsi (Ioda Racing Project) ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε λίγο το «αναμενόμενο» στις τρίτες Ελεύθερες δοκιμές της Moto2 (και ως τέτοιο ορίζουμε την επικράτηση, ξανά, του Bradl). Λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας ο Ιταλός αναβάτης βρέθηκε πρώτος, αφήνοντας πίσω του τον Thomas Luthi (Interwetten Paddock Moto2), με διαφορά 0.024 δευτερόλεπτα, και τρίτο τον Stefan Bradl (Viessmann Kiefer Racing), με διαφορά 0.065 δευτερόλεπτα.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7261
Διαβάστε περισσότερα...

Le Mans 125cc ΕΔ3: Ξανά πρώτος ο Terol

Δείχνει ανίκητος στην πίστα
Αυτό που συμβαίνει με τον Nicolas Terol είναι ξεχωριστό. Ο αναβάτης της Bankia Aspar ήταν για μία φορά ακόμα στην κορυφή της κατάταξης, στις τρίτες Ελεύθερες δοκιμές του Le Mans. Ο Ισπανός οδηγός, ο οποίος προηγείται στην βαθμολογία της κατηγορίας των 125cc, κινήθηκε ταχύτατα προς το τέλος της διαδικασίας και δεν άφησε σε κανέναν το περιθώριο να τον αμφισβητήσει, έστω και εάν κάποια στιγμή βρέθηκε εκτός κορυφής.
Να σημειώσουμε ότι εάν ο Terol κερδίσει αύριο στον αγώνα, θα είναι ο πρώτος αναβάτης στη συγκεκριμένη κατηγορία που θα έχει καταφέρει να νικήσει στους πρώτους τέσσερις αγώνες της χρονιάς έπειτα από τον Fausto Gresini (Garelli), το 1987.
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=7258
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 
Pos.Num.RiderNationTeamBikeKm/hTimeGap 1st/Prev.
118Nicolas TEROLSPABankia Aspar Team 125ccAprilia216.01'44.014
25Johann ZARCOFRAAvant-AirAsia-AjoDerbi211.51'44.5220.508 / 0.508
355Hector FAUBELSPABankia Aspar Team 125ccAprilia210.81'44.8790.865 / 0.357
426Adrian MARTINSPABankia Aspar Team 125ccAprilia211.51'45.1091.095 / 0.230
57Efren VAZQUEZSPAAvant-AirAsia-AjoDerbi212.41'45.1901.176 / 0.081
694Jonas FOLGERGERRed Bull Ajo MotorSportAprilia213.31'45.3111.297 / 0.121
725Maverick VIÑALESSPABlusens by Paris Hilton RacingAprilia212.81'45.5281.514 / 0.217
823Alberto MONCAYOSPAAndalucia Banca CivicaAprilia210.61'45.6741.660 / 0.146
939Luis SALOMSPARW Racing GPAprilia215.61'45.6841.670 / 0.010
1033Sergio GADEASPABlusens by Paris Hilton RacingAprilia210.71'45.7901.776 / 0.106
1111Sandro CORTESEGERIntact-Racing Team GermanyAprilia209.51'45.8671.853 / 0.077
1244Miguel OLIVEIRAPORAndalucia Banca CivicaAprilia209.11'46.0352.021 / 0.168
1315Simone GROTZKYJITAPhonica RacingAprilia209.61'46.2842.270 / 0.249
1484Jakub KORNFEILCZEOngetta-Centro SetaAprilia209.51'46.6802.666 / 0.396
1563Zulfahmi KHAIRUDDINMALAirasia-Sic-AjoDerbi207.11'46.7992.785 / 0.119
1699Danny WEBBGBRMahindra RacingMahindra208.71'46.9222.908 / 0.123
1752Danny KENTGBRRed Bull Ajo MotorSportAprilia208.31'47.2243.210 / 0.302
183Luigi MORCIANOITATeam Italia FMIAprilia207.81'47.2243.210
1910Alexis MASBOUFRAWTR-Ten10 RacingAprilia208.51'47.2593.245 / 0.035
2053Jasper IWEMANEDOngetta-Abbink MetaalAprilia215.01'47.2803.266 / 0.021
2121Harry STAFFORDGBROngetta-Centro SetaAprilia207.51'47.3463.332 / 0.066
2236Joan PERELLOSPAMatteoni RacingAprilia202.21'47.9543.940 / 0.608
2331Niklas AJOFINTT Motion Events RacingAprilia208.21'48.3944.380 / 0.440
2476Hiroki ONOJPNCaretta TechnologyKTM208.91'48.4524.438 / 0.058
2517Taylor MACKENZIEGBRPhonica RacingAprilia206.11'48.5994.585 / 0.147
2677Marcel SCHROTTERGERMahindra RacingMahindra205.51'48.6624.648 / 0.063
2743Francesco MAURIELLOITAWTR-Ten10 RacingAprilia205.11'48.7644.750 / 0.102
2896Louis ROSSIFRAMatteoni RacingAprilia197.91'48.8634.849 / 0.099
2956Peter SEBESTYENHUNCaretta TechnologyKTM207.81'49.0475.033 / 0.184
3030Giulian PEDONESWIPhonica RacingAprilia201.81'49.1515.137 / 0.104
3119Alessandro TONUCCIITATeam Italia FMIAprilia204.11'49.9375.923 / 0.786
3291Kevin SZALAIFRAMaxiscoot MVT RacingAprilia201.71'49.9625.948 / 0.025

92Kevin THOBOISFRATeam RMSHonda196.11'52.1728.158 / 2.210
Διαβάστε περισσότερα...